Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Glanda Tiroida si Fibrilatiile

Buna dimineata. Sotia mea are fibrilatii si este sub tratament cu Sintrom. Este posibil ca o dereglare a Glandei Tiroide sa aiba ca rezultat fibrilatiile? Va multumesc

Întrebare pusă de: A. C.

Răspunsul specialistului

Buna ziua,
Hormonii tiroidieni au influenta asupra sistemului cardiovascular prin mecanisme directe si indirecte, iar efectele pot fi importante si in hipotiroidism, dar si in hipertiroidism. Hormonii tiroidieni determina cresterea metabolismului si implicit cresterea consumului de oxigen a intregului organism si indirect influenteaza si cordul.
Mecanismele prin care se intimpla acest lucru nu sunt foarte bine cunoscute, dar manifestarile cardiovasculare intilnite  in hipertiroidism (exces de hormoni tiroidieni) sunt reprezentate de:
– sindromul hiperkinetic = manifestare functionala, ce duce la cresterea contractilitatii si a frecventei cardiace;
– cardiopatia tiroidiana = manifestare organica, ce duce la manifestare cardiovasculara de tireotoxicoza, cum ar fi fibrilatia atriala.
Manifestarile cardiovasculare din hipotiroidism (lipsa hormonilor tiroidieni) sunt efecte cardiovasculare opuse celor din tireotoxicoza.
Tahicardia sinusala este prezenta la aprox 30-40% dintre pacienti,in timp ce fibrilatia atriala este prezenta la aprox 10-15 % dintre pacienti.
Recomandarea este de a face un consult si la medicul endocrinolog care va recomanda un set specific de analize si dupa consult va stabili un diagnostic final.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...