Maltitol
Maltitolul este un indulcitor artificial obtinut din porumb, intalnit frecvent in compozitia ciocolatelor dietetice. Are el raspuns glicemic? Determina o secretie mare de insulina la ingerare? Altfel spus, ce indice glicemic are, mare, mic sau mediu? Daca se gaseste in compozitia unei ciocolate negre, cu peste 70% cacao, se neutralizeaza sau macar reduce eventuala reactie glicemica mare? Va multumesc.
Răspunsul specialistului
Draga Raluca,
Din datele pe care le detin, indicele glicemic al maltitolului este 52 in forma de sirop si 36 in forma de pudra. Deci pentru un indulcitor are un indice glicemic destul de mare. Da, provoaca secretia insulinei. La ultima intrebare nu cred ca pot sa-ti dau un raspuns exact (oricum, e mai bine decat sa mananci ciocolata obisnuita, cu zahar).
Dr. Serban Damian
Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.