Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Nu suport zgomotele

Buna ziua!

De ceva timp nu suport zgomotele, de exemplu cand cineva vorbeste normal eu percep tonul vocii mai ridicat, suficient incat sa am deranjeze groaznic la urechi, si nu numai asta ci si volumul de la televizor de exemplu, mai ales daca vreau sa dorm si il aud chiar si foarte incet simt ca innebunesc, uneori am chiar reactii violente fata de obiecte din casa sau imi vine sa plang, insa muzica data tare sau castile la maxim nu ma deranjeaza cam deloc.

Ce as putea face? Credeti ca am o problema?

Întrebare pusă de: Gaga11

Răspunsul specialistului

Pana la analize mai aprofundate, v-as recomanda chiar medicale (neurolog, de exemplu), v-as sugera sa renuntati la a va considera o persoana cu „probleme”. Ati spus ca „de ceva timp” nu suportati zgomotul, motiv pentru care va invit sa va ganditi la perioada anume in care ati realizat ca nivelul dumneavoastra de toleranta a scazut la zgomotele din jur si sa va amintiti daca in acea perioada ati trecut sau ati inceput sa treceti printr-o situatie stresanta.

Vorbim despre o hipersensibilitate a auzului sau hiperestezie cauzata, de obicei,  de stres, lipsa somnului, anumite probleme emotionale constiente sau nu, nemultumire, etc. Ca si solutii, pe de o parte, ati putea incepe sa priviti aceasta sensibilitate a auzului care va deranjeaza ca pe un lucru bun si sa profitati gasind o activitate unde auzul va ajuta, cum ar fi sa ascultati muzica relaxanta in mod constant si va concentrati pe respiratie, astfel are loc treptat schimbarea tiparului de gandire din negativ spre pozitiv.

Pe de alta parte, corpul intotdeauna gaseste cai sa ne vorbeasca atunci cand au loc dezechilibre interne, atat fizice, cat si emotionale sau psihice.

Ar trebui sa stiu mai multe aspecte legate de viata dumneavoastra. Din ceea ce imi scrieti, pot sa presupun ca treceti printr-o perioada mai grea unde factorii de stres prezenti, dar si unii din trecut lucreaza dandu-va starea prezenta. Este posibil sa aveti si anumite experiente negative, traume nerezolvate si, in masura in care aceste presupozitii sunt adevarate, e firesc sa apelati la un psihoterapeut. Discutiile fata in fata aduc rezolvare si vindecare prin metode si tehnici psihoterapeutice, care se aplica doar in contextul psihologic creat de o relatie bazata pe empatie, incredere si respect in raportul terapeut-client. Nu sunteti nebuna, treceti doar printr-o perioada de criza.

Din ceea ce mi-ati relatat in legatura cu muzica, pot sa va spun ca ea are virtuti terapeutce calmante si de aceea nu va deranjeaza atunci cand o ascultati in casti. O evaluare psihologica, prin instrumentele specifice psihologiei, ar putea aduce mai multa lumina prin alcatuirea unui profil psihologic si detectarea partilor tari si slabe din personalitate dumneavoastra. Pasul urmator ar fi reechilibrarea psihologica si dezvoltarea personala prin afirmarea pozitiva a personalitatii dumneavoastra”.

„Minte sanatoasa in corp sanatos” sau cum a spus Socrate „Nu poti vindeca trupul fara sa vindeci sufletul”. Asadar, va sugerez vindecarea ranilor intrinseci, precum si gasirea si elimininarea cat mai timpurie a problemelor cauzatoare de stres, eventual prin psihoterapie sau consiliere psihologica, in paralel cu investigatiile medicale sugerate anterior, pentru a elimina cat mai multe dintre cauzele problemei dumneavoastra si punctarea cat mai rapida a solutiilor eficiente pentru dumneavoastra.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...