Pierdere de memorie la 15 ani
Buna ziua ! Acuz de 2-3 luni dureri de cap, stare de voma, incapacitate de a ma concentra, nervozitate, pierderi grave de memorie (nu imi amintesc lucruri de rutina, spun o fraza si dupa 2 secunde nu mai stiu despre ce vorbeam) si oboseala cronica.
Am 15 ani si aceste simtome imi umbresc viitorul deoarece m-am transformat dintr-un copil receptiv si cu memorie buna intr-unul care nu mai poate face fata deoarece uita si chestiile de baza.
Va rog mult sa ma ajutati, spuneti-mi ce as putea face pentru a se ameliora aceste simptome.
Multumesc aniticipat!
Răspunsul specialistului
Aveti dificultati de concentrare (mentinere a atentiei) si de aceea randamentul gandirii dumneavoastra este mai scazut ca inainte. Daca atentia noastra este usor distrasa de diversi stimuli, mai mult sau mai putin importanti, atunci fixam destul de greu noi informatii. Bineinteles, ulterior ne vom aminti mai greu ceea ce anterior nu am fixat bine in memorie. La 15 ani este putin probabil sa fie tulburari de memorie.
Banuiesc ca va referiti la stari de greata, intrucat o persoana care vomita timp de 3 luni risca sa ajunga intr-o stare fizica destul de periculoasa.
Daca simptomele pe care le acuzati ar fi severe, probabil cei din familie sau de la scoala s-ar fi sesizat intre timp si ar fi luat masuri cu privire la starea de sanatate. Daca nu a observant nimeni, oricum va trebui sa le cereti ajutorul parintilor pentru a va insoti la cateva controale medicale.
Trebuie investigate posibile afectiuni precum hepatita, probleme cu vezica biliara, gastrita sau ulcerul si pana la afectinui endocrinologice sau (daca sunteti de sex feminin) legate de menstruatie.
In anumite situatii exista simptome fizice care seamana cu cele ale unor boli dar care de fapt sunt manifestari ale unor conflicte emotionale greu de gestionat pentru un adolescent. Se pot asocia si probleme de somn, stari de tristete, neliniste sau nervozitate, tendinta de a abandona chiar si activitatile importante, evitarea interactiunii cu alte persoane, scaderea poftei de mancare etc.
Deci dupa ce lamuriti aspectele medicale, sau inainte de aceasta, puteti solicita o intrevedere cu psihologul de la scoala.
Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.