Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Recurenta leziune cervicala

Buna ziua. In luna octombrie 2018, la testul papanicolau mi-a iesit HSIL, HPV 16. Am facut conizatia in octombrie, iar rezultatul de la anatomie patologica arata astfel: „Buza anterioara: fragmente tisulare exocervicale, ZT si endocol cu aspecte de leziune intraepiteliala cervicala scuamoasa de grad inalt: displazie severa CIN 3 si carcinom in situ CIS cu extindere glandulara multifocala (proliferare celulara cu pierderea polaritatii si dezorganizare structurala totala, pleomorfism nuclear, mitoze atipice. Buza posterioara; (….)de grad scazut si inalt CIN1 si CIN2: atipii koylocitare, proliferare celulara cu pierderea polaritatii si dezorganizare structurala 1/3-2/3, rare mitoze atipice. Marginea exciziei aparent fara leziuni displazice, cu modificari de coagulare” Acum, la 4 luni de la conizatie testul Pap a iesit fara leziuni. Inteleg ca este bine, si la 6 luni de la conizatie voi repeta tiparele HPV. Intrebarea mea este: aceasta leziune poate recidiva sau voi avea o predispozitie la o noua leziune, sau sansele sunt aceleasi ca si in cazul unei femei din populatia generala? Multumesc.

Răspunsul specialistului

Pentru carcinomul in situ de col uterin se pot face mai multe interventii chirurgicale, mai mult sau mai putin conservatoare, in functie de varsta femeii si de numarul de copii pe care ii are, de la conizatie pana la histerectomie totala, adica excizia chirurgicala in intregime a uterului. Este bine daca testul a iesit negativ, sa speram ca nu o sa recidiveze leziunea, trebuie sa fiti optimista. Daca toate testele de follow-up ies negative timp de cativa ani, va intoarceti la riscul populatiei generale, pana atunci riscul dumneavoastra este mai mare.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...