Tratament homeopat in diabet zaharat tip 2?
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Fratele meu are diabet zaharat tip 2 (are 29 ani). Urmeaza deja tratament cu Siofor(2/zi) si Glucobay (2/zi). In trecut a luat si Crestor pentru colesterol, timp de 3 luni daca nu ma insel. Dupa 1 an i-a crescut din nou colesterolul peste limite, trigliceridele sunt si ele foarte mari 244 unitati. Nu tine cele 5 mese si are IMC = 29.
Vreau sa mentionez ca are grija cat de cat la alimentatie, adica face eforturi sa nu manance dulciuri, dar nu pot sa spun ca mananca grasimi (foarte putine prajeli si sosuri, carne de pui mai multa decat carne de porc).
Intrebarea mea ar fi legata de reducerea colesterolului. Poate urma un tratament mixt, reducerea colesterolului cu tratament homeopat si tratarea diabetului cu trat. clasic? Dvs. ce parere aveti? Cum ati aborda un astfel de pacient? Va multumesc anticipat.
Răspunsul specialistului
Buna ziua,
In primul rand ar trebui stiut ca diabetul si dislipidemia cresc foarte mult riscul cardiovascular al fratelui Dvs., care fiind si tanar, poate ajunge sa faca infarct sau sa aiba nevoie de stent la 50 de ani. De aceea valorile LDL –colesterolului la care trebuie sa ajunga sunt foarte mici, sub 100mg/dl, ceea ce se atinge greu fara statine.
Poate combina orice fel de tratament naturist, homeopat, cu avizul medicului, dar daca nu reuseste sa scada LDL la valoarea tinta probabil va fi necesar sa reia statina. Ghidurile recomanda obligatoriu statina.
Foarte importante sunt: scaderea ponderala cat mai aproape de greutatea ideala (IMC sub 25), sa nu fumeze, dieta, miscarea si controlul glicemiei (HbA1c sub 6,5%).
Alimentatia contribuie cu 30-50% la valoarea colesterolului sangvin, iar cele mai bune rezultate se obtin cu alimentatia vegetariana; trigliceridele ar trebui sa fie sub 150mg/dl si raspund mai bine la dieta fara grasimi animale, fara fructoza din alimente procesate, grasimi trans.
Terapii adjuvante pentru dislipidemii: omega3, stanolii alimentari (painea Benecol), taratele de ovaz, semintele de in, extractele de usturoi, drojdia de orez rosu.
Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.