Tratamentul naturist cu Rostopasca
Buna ziua, pentru persoanele care au diabet este buna rostopasca? Bunica mea are diabet si acum i s-a depistat ca are polipi la stomac. Am citit pe internet diferite articole despre tratamentele naturiste si scria ca rostopasca este buna pt. polipi la stomac, insa am dori sa stim daca nu are efecte adverse dat fiind faptul ca are diabet. Multumesc!
Răspunsul specialistului
Afectiunile pentru care se recomanda tratamentul naturist cu rostopasca sunt : negii, condiloamele acuminate (vegetatiile veneriene), tratamentul fibromului uterin si al cervicitei, tumorile benigne si maligne, ciupercile fixate la nivelul unghiilor de la maini si picioare.
Calitatile curative si actiunea farmaceutica a plantei :
stimulent al functiei hepatice,
calmant al colicilor hepato-biliare,
coleretic-colagog,
sedativ si narcotic al centrilor nervosi superiori,
antitumoral- efecte neconfirmate prin studii clinice ,
dezinfectant si cicatrizant.
Rostopasca in doze mari poate fi extrem de toxica. Cea mai toxica este in stare proaspata: 20-30 de grame ingerate duc la o intoxicatie severa, iar 50-60 grame produc intoxicatie mortala.
In stare uscata, este mai putin toxica, dar este necesara o atentie marita in manipularea si administrarea sa.
Simptomele intoxicatiei cu rostopasca: aparitia unei stari de arsura si basicare a gurii, arsuri si mancarimi in gat, greturi, varsaturi, diaree si urinare cu sange, tendinta de a urina mereu, dureri de cap, ameteli, delir, halucinatii, congestie pulmonara, asfixie, moarte.
Revenind la diabetul bunicii dvs, nu sunt precizate in literatura de specialitate efectele plantei de rostopasca asupra valorilor glicemiei- de crestere sau scadere a glicemiilor, si nici daca exista vreun beneficiu in tratamentul cronic cu rostopasca pentru influentarea evolutiei bolii diabetice.
Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.