vorbitul in somn
Ma numesc marian am 32 de ani,am avut o copilarie foarte tumultoasa cu scandaluri si batai dese iar la varsta de 5-7 ani am inceput sa vorbesc in somn cea ce se intampla si in ziua de astazi. am cautat, m-am documentat dar nu sa descoperit nici un medicament pt acesta boala ma puteti ajuta dumneavoastra cel putin cu un sfat.singurul inconveniet este ca ceilalti din jur imi spun ca am spus nu stiu ce sau m-am certat in somn cu cineva care poate in viata de zi cu zi nu am nimic in comun cu ce mi se relateaza mie a doua zi
Răspunsul specialistului
Somnabulismul si vorbitul in somn, sunt o grupa de tulburari de somn, numite parasomnii si diferite de cosmaruri. Un ciclu de somn normal are patru faze. Vorbitul in somn, la fel ca si somnambulismul, apare in ultimele doua faze ale somnului. Aceste tulburari de somn sunt destul de comune, ele fiind semnalate cu o frecventa de 50% in cazul copiilor si 5% in cazul adultilor, atat la femei, cat si la barbati. Vorbitul in somn si somnambulismul apar, de obicei, in intervalul de varsta 4 -12 ani. In mod normal, pe masura ce copilul avanseaza in varsta, frecventa acestora scade si, in cele din urma, dispar. Vorbitul in somn este o afectiune inofensiva in majoritatea cazurilor insa, daca acesta persista si se manifesta cu o frecventa crescuta, este necesara interventia psihoterapeutica. Rezolvarea acestei probleme are valoare mai ales pentru cei cu care dormiti caci o astfel de manifestare tinde sa ii afecteze pe cei din jur mai degraba decat pe cel in cauza. Psihoterapia poate fi de ajutor in astfel de cazuri, astfel incat va recomand sa incercati aceasta varianta. Sedintele de psihoterapie ar trebui sa lamureasca cel putin o parte dintre problemele care va framanta si, ca urmare, problema vorbitului in somn ar trebui sa se rezolve.
Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.