Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Vreau sa ma apuc de sala de forta dupa peritonita

Buna ziua, In primul rand sper sa nu va plictisesc si vreau sa aflu un raspuns: Acum 2 ani de zile am fost operat de peritonita, va voi lasa mai jos detaliile de la fisa de externare si vreau sa stiu daca am voie sa ma apuc de sala (vreau neaparat).
Nu am avut nici un fel de problema dupa ce m-am externat , totul a decurs ok. – -> Diagnostic principal (DRG Cod 1): K35 0 Apendicita acuta cu peritonita generalizata. -> Diagnostice secundare (DDRG): 1 : Perforatia intestinului (nontraumatica ) 2 : Limfadenita mezentrica nespecifica 3 : Tulburare de apetit nespecificata -> Diagnostice formulare libera : Peritonita generalizata , Perforatie CEC , limfadenita mezenterica. Stare la externar : Vindecat – EPICRIZA : ( s-a cam sters scrisul de atunci sper ca am scris corect ) Pacient in varsta de 17 ani si 6 luni se prezinta pentru dureri abdominale in fosa (… este sters ) , varsaturi (2 episoade) febra maxim 39 grade Celsius ) si inapetenta cu debut de aproximativ 36 de ore.  In data de „x” se intervine chirurgical sub AG-IOT si se constata puroi liber in cavitatea peritoneala si o perforatie de 0.5cm la nivelul cecului prin care se scurg puroi si materii fecale motiv pt care se decide rezectia ileonului terminal. Rezectia segmentului de colon purtator de perforatie si apendice cu anastomoza ileo-colica. In mezoul cecal se afla un grup ganlionar din care se extirpa 2 ganglioni pt examen anatomopatologic. Evolutia postoperatoie este favorabila sub tratament antibiotic cu Meronem 3g/zi Gentamicina 160mg/zi. Metronidazol 600mg/i, tratament simpomatic cu Perfalgan Algocalmin Arnetin, PEV de reechilibrar hidroelectrolitica si regim igieno-dietetic. Se extereaza cu stare generala buna , afrebrii, mictiuni fiziologie, tranzit intestinal present. scaun afirmativ normal , abdomen suplu ,”mobru” depresibil nedureros.
Astept un raspuns si sper ca puteti sa ma lamuriti , am vrut sa ma apuc de sala cu 1 saptamana inainte sa simt dureri in zona abdominala si sa ajung la spital , iar acum vreau neaparat sa ma apuc sa ma dezvolt. Multumesc mult si o zi buna!

Întrebare pusă de: wow123

Răspunsul specialistului

Cu putin timp in urma am mai raspuns la aceasta intrebare, asa incit repet acelasi lucru.
Daca lucrurile stau bine aveti voie sa incepeti antrenamentele la sala,dar cu moderatie la inceput, nu in forta.

Efortul fizic trebuie dozat în funcţie de intervalul postoperator şi de amploarea operaţiei de apendicită cu peritonita pe care ati avut-o acum 2 ani. Va ofer citeva informatii.

Efortul fizic în cazul apendicitelor necomplicate: se recomandă în primele două săptămâni postoperator ridicarea de greutăţi de până la 4KG. Dupa aprox 4-6 saptamini se pot relua eforturile fizice mari ( inclusiv sporturi usoare,adica nu includem in aceasta categorie sporturile de performanta).

În cazul operaţiilor de apendicită complicate, activităţile de mai sus se pot efectua cu 2-5 săptămâni mai tarziu, iar eforturile fizice mari doar la 8 săptămâni postoperator. E bine de stiut ca la aprox 8 saptamini de la interventia chirurgicala incizia abdominala recupereaza numai 70% din rezistenta tesuturilor intacte.

Deci repet,efortul fizic trebuie dozat progresiv, pina cind veti ajunge la nivelul de antremente pe care pe efectuati inaintea operatiei.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...