1 din 4 tineri adulţi s-a gândit la sinucidere în timpul pandemiei de COVID-19

CDC anunţă în urma unui chestionar că 1 din 4 tineri adulţi s-a gândit să se sinucidă în timpul pandemiei de COVID-19.
  • Publicat:
1 din 4 tineri adulţi s-a gândit la sinucidere în timpul pandemiei de COVID-19
FOTO: shutterstock / 1 din 4 tineri adulţi s-a gândit la sinucidere în timpul pandemiei de COVID-19
Pandemia de coronavirus a creat reale probleme pentru multe persoane, în special din punct de vedere mental, cel mai frecvent în rândul tinerilor adulţi.
 
Potrivit unui chestionar recent realizat de Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor (CDC), la care au luat parte peste 5.000 de respondenţi contactaţi în luna iunie, 25.5% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au dezvăluit că s-au gândit la sinucidere în perioada pandemiei. 

Depresia şi anxietatea, cel mai des întâlnite în rândul tinerilor adulţi

”Afecţiunile de ordin mental afectează disproporţional o parte specifică a populaţiei, în special tinerii adulţi”, notează CDC. 
 
În urma chestionarului s-a descoperit, tot în luna iunie, că 31% dintre respondenţi au raportat că se confruntă cu simptome specifice depresiei şi anxietăţii, iar 26% au menţionat că se confruntă cu simptome asociate traumei sau stresului. Între timp, 74,9% dintre respondenţii cu vârste cuprinde între 18 şi 24 de ani au menţionat că s-au confruntat cu cel puţin un simptom al unei boli mentale, iar procentajul scade la 51.9% în rândul adulţilor cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani.
 
”Sunt foarte multe persoane care în perioada aceasta au nevoie de sprijin şi îndrumare”, a spus pentru Health Dr. Kevin Gilliland, psiholog. ”Te simţi mai izolat şi mai singur ca niciodată. Sănătatea psihică a fiecăruia dintre noi are de suferit”, a continuat specialistul.
 
Pe lângă motivele evindente pentru care mulţi se confruntă cu probleme de ordin mental, inclusiv decesele celor care au contactat noul coronavirus, rata şomajului, dezechilibrele financiare şi anxietatea cu privire la viitor, depresia este unul dintre factorii care se află în creştere şi, oricât de minore ar părea simptomele, acestea pot avea efecte semnificative.
 
”Izolarea, care presupune deconectarea de alte persoane, ne va schimba rapid din punct de vedere psihologic. Cred că cu toţii am fost surprinşi de asta”, a spus Gilliland.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult