Cum obţii mai mult suc dintr-un fruct sau cum tai corect ceapa ca să nu-ţi pornească lacrimile?
Iată 10 trucuri care îţi fac munca mai uşoară în bucătărie, dezvăluite de Gustarte.
1. Ca să cureţi un dovlecel de seminţe, foloseşte-te de o lingură pentru îngheţată.
2. Dacă vrei să îndepărtezi grăsimea în exces de pe mâncare, înveleşte câteva cuburi de gheaţă într-un şervet de hârtie. Gheaţa va funcţiona ca un magnet.
3. Bucătarii profesionişti păstrează folia de plastic în frigider, pentru a evita să se mai lipească ori să se rupă.
4. Portocale, lămâi, mandarine. Se decojesc prea greu? Încălzeşte-le uşor înainte 20 de secunde la microunde.
5. Cum obţii mai mult suc dintr-un fruct? Răceşte portocala, de exemplu, la frigider, apoi las-o 20 de secunde la microunde.
6. Cum tai ceapa fără să plângi? Taie-o de la un capăt la altul, pe verticală, nu de la jumătate.
7. Dacă nu ai formă pentru cupcakes, foloseşte-te de hârtia de copt.
8. Ouă ochi moi perfecte: sparge ouăle într-o tigaie, însă în loc de ulei, adaugă puţină apă, apoi găteşte-le la foc mediu.
9. Păstrează proaspete menta, busuiocul sau alte astfel de plante, congelându-le în apă sau ulei de măsline.
10. Ca să scapi de mirosul neplăcut de usturoi sau ceapă de pe mâini, curăţă palmele cu lămâie sau sare grunjoasă.