Steve Jobs a murit în 2011 din cauza cancerului pancreatic. Odată cu moartea sa, au ieși la iveală mai multe obsesii pe care fondatorul Apple le avea, obsesii care în timp i-au adus decesul. Acesta a decedat la doar 56 de ani.
În cartea biografică a fondatorului Apple, scrisă de Walter Isaacson, descoperim lucruri mai puțin cunoscute despre obsesiile, în mare parte alimentare, ale lui Jobs.
Încă din copilărie, Steve Jobs a preferat să mănânce fructe și legume în detrimentul altor alimente. Acesta de cele mai multe ori se înfometa și susținea faptul că: „După o săptămână începi să te simți fantastic. Ai energie mai multă, pentru că nu mai trebuie să digeri atâta mâncare. Eu mă simțeam atât de bine, încât am ieșit la plimbare de câteva ori prin San Francisco”.
Mărul (sigla Apple) a devenit singurul aliment pe care acesta îl consuma pentru a trăi. Manca zile întregi mere și doar o zi reușea să consume frunze verzi de salată. Carne sau alte alimente de proveniență animală, niciodată.
Un alt obicei straniu, care i-a afectat sănătatea în timp, a fost privarea intenționată de somn.
În liceu, Jobs devenise un împătimit al consumului de marijuana. Acesta obișnuia să fumeze și refuza să doarmă doar pentru a vedea ce se petrece cu el dacă nu se odihnește ore în șir.
În 2018, Steve Jobs a trecut printr-o schimbare fizică radicală, topind aproximativ 20 de kg. Kilogramele pierdute au fost rezultatul dietei sale cu mere și a înfometărilor pe care fondatorul Apple le practica cu regularitate.
Citește și: Dietă cu mere crude. Te ajută să scapi rapid de kilograme și să te lași de țigări. Medicii o recomandă
După prima operație de cancer pancreatic, familia lui Jobs a decis să ia măsuri în ceea ce privește alimentația sa. Astfel, în ultimii ani de viață, acesta a avut parte de consilierea unor nutriționiști și psihologi, la insistențele soției sale.
Revoluția generativă a Inteligenței Artificiale (AI) a început cu mult înainte ca ChatGPT să-și facă debutul în noiembrie 2022.
Steve Jobs, a fost și el la fel de atras de acest ideal, așa cum demonstrează o înregistrare video din 1985, apărută recent pe platforma X (fostul Twitter).
În clipul respectiv, Steve Jobs își exprimă inițial gelozia minoră față de Alexandru cel Mare pentru că l-a avut ca tutore pe legendarul filosof Aristotel. „Cred că mi-ar fi plăcut foarte mult asta”, a glumit el, adăugând: „prin miracolul paginii tipărite, pot cel puțin să citesc ceea ce a scris Aristotel fără un intermediar”.
„Speranța mea este că, în timpul vieții noastre”, a continuat Steve Jobs, „să putem crea un instrument de un nou tip, un client interactiv… Când următorul Aristotel este în viață, să putem surprinde viziunea de bază a lumii acelui Aristotel într-un computer. Și într-o zi, un student va putea nu numai să citească cuvintele pe care le-a scris Aristotel, ci și să-i pună întrebări și să primească răspunsuri.”
Citește și: Inteligenţa artificială ar putea în curând detecta cancerul. Ce spun cercetătorii
FOTO: PROFIMEDIA