140 de producători de legume româneşti sustenabile vând şi la supermarket

Producătorii români de produse alimentare trebuie susţinuţi pentru a avea producţii sustenabile şi a livra marfă proaspătă şi de calitate superioară.
  • Publicat:
  • Actualizat:
140 de producători de legume româneşti sustenabile vând şi la supermarket
140 de producători de legume româneşti sustenabile vând şi la supermarket, foto PR

Mega Image anunţă printr-un comunicat de presă că, pentru al şaselea an consecutiv, programul „Gusturi româneşti de la gospodari”, dezvoltat împreună cu producătorii locali din zona de sud-est a ţării, care cultivă sustenabil continuă. Şase legume de sezon ajung direct pe rafturile magazinelor – roşii, ardei bianca, salată verde, castraveţi cornişon, ardei kapia şi vinete. Fiecare etapă de creştere a plantei este verificată pas cu pas.

Conform informaţiilor prezentate, în prezent, programul „Gusturi româneşti de la gospodari” include peste 140 de fermieri care cultivă legume pe o suprafaţă totală de peste 86 de hectare, alături de un inginer agronom dedicat, care verifică fiecare etapă a culturii şi se implică direct în testarea legumelor înainte de livrarea în magazine.

„Am crescut de la an la an un program unic pe piaţă prin modul în care ne implicăm în cultivarea legumelor alături de fermieri, pentru a le oferi consumatorilor noştri în fiecare sezon şase legume cu gust autentic, cotrolate în fiecare etapă de creştere. Mai mult, programul Gusturi româneşti de la gospodari aduce beneficii şi pentru producători, de la stabilitate financiară la formarea lor continuă în legumicultură prin consultanţă de specialitate, cu impact direct asupra agriculturii locale. Vom continua investiţia în acest program pentru a face cu adevărat o diferenţă în calitatea produselor pe care le oferim clienţilor, din producţia locală,” afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

Analize şi teste în fiecare etapă de creştere a plantei

Oficialii supermarketului care sponsorizează acest program anunţă că pentru a obţine legume recunoscute pentru gustul autentic, fiecare pas din procesul de cultivare este îndeaproape supervizat, astfel:

  • Solul şi apa sunt testate şi analizate pentru a stabili intervenţiile necesare pentru recolte.
  • Seminţele sunt atent selecţionate folosind hibrizi profesionali tradiţionali, care asigură gustul autentic al legumelor, dar şi uniformitatea culturilor.
  • Consultanţă de specialitate şi supervizare pentru fiecare pas al recoltei: inginerul agronom dedicat programului intervine în fiecare pas al procesului tehnologic, în funcţie de necesităţile fiecărei culturi. În plus, programul oferă o soluţie unică pe piaţă prin intervenţia cu prădători naturali pentru combaterea dăunătorilor în culturile de ardei gras şi kapia.
  • Legumele sunt testate înainte de a ajunge la raft: fiecare cultură este testată în laborator pentru controlul calităţii înainte de livrare în magazine.
Urmărește CSID.ro pe Google News