Astăzi se vorbeşte foarte des despre alergii şi multe persoane se autodiagnostichează ca fiind alergice fără să aibă un diagnostic confirmat în urma testelor medicului alergololog. Cu toate acestea, alergiile există şi complică viaţa multor persoane de la cele mai fragede vârste. Am aflat care sunt cele mai des întâlnite alimente cu potenţial alergic din Ghid pentru combaterea alergiilor alimentare destinat celor mari şi mici, de dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergologie şi imunologie clinic, şi publicat pe platforma de informare în situaţii de urgenţă fiipregatit.ro
Până acum, pe Bătrânul Continent au fost declarate oficial peste 170 de alimente ce pot declanşa alergii alimentare. Dintre acestea, doar acestea sunt considerate foarte periculoase!
”Există, de altfel, multe alte alergene, printre care kiwi, tomatele, piersicile, citricele, precum şi unele condimente care, deşi nu se regăsesc pe această listă „neagră”, pot declanşa, şi ele, diverse tipuri de alergii alimentare.” a explicat dr. Claudia Adriana Nicolae.
O dată ce ai aflat la ce alimente eşti alergic, pare simplu. Le eviţi şi viaţa merge înainte. Însă, în realitate poate să fie o adevărată provocare, dar cele mai multe dintre alimentele semipreparate, precum şi dintre cele ambalate conţin cel puţin unul dintre cei 14 „bandiţi” foarte periculoşi.
Este obligatoriu să se citească eticheta înaite de a cumpăra şi consuma un produs.