Din păcate, diabetul a început să fie diagnosticat de la vârste din ce în ce mai mici. Incidenţa diabetului zaharat de tip 2 a crescut faţă de acum trei decenii. Sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, factorii de genetici sunt responsabili pentru apariţia acestor boli grave la copii mici şi adolescenţi.Am aflat din volumul Farmacia Verde, de James A. Duke, editura All, 3 alimente bune pentru cei care au fost diagnosticaţi cu această boală a omului modern.
În coaja de ceapă se găseşte ”quercetină”, substanţă care s-a demonstrat încă din antichitate că ajută la ameliorarea problemelor de vedere asociate adeseori cu prezenţa diabetului cum ar fi retinopatia diabetică. Se recomandă ceaiuri din coajă de ceapă, iar la supe şi ciorbe să puneţi ceapa în coajă.
Schinduf (trigonella foenum-graecum) – jumătate din conţinutul unei seminţe este alcătuită dintr-o substanţă numită mucilagiu. Aceasta conţine şase compuşi care pot regla nivelurile de zahăr din sânge.De asemenea, schinduful creşte nivelurile de HDL-colesterol (colesterol bun) şi scade nivelul total de colesterol (prevenind în felul acesta bolile cardiovasculare care pândesc bolnavii de diabet)
Fasolea (phaseolus, diferite specii) multe studii demonstrează că prin consumul de fasole boabe se reduce riscul creştereii zahărului în sânge după consumarea hranei şi se întârzie scăderea zahărului din sânge mai târziu.
Mai multe informaţii utile în Farmacia Verde, de James A. Duke, editura All.