Nu care cumva să daţi deoparte coaja de la măr ori de la portocale pentru că faceţi o mare greşeală, mai ales dacă vă aflaţi în plin proces de slăbire.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că o anumită substanţă care se găseşte în coaja sau pieliţa fructelor ar putea accelera procesul de ardere a grăsimilor, favorizând dezvoltarea musculară şi procentul de grăsime „bună”, numită şi grăsime maro, astfel încât caloriile să o ia la goană din corp şi astfel să scăpăm rapid de kilogramele în exces.
Ingredientul-minune se numeşte acid ursolic şi se găseşte în special în coaja merelor, a portocalelor, a perelor şi în pieliţa afinelor.
Prin acţiunea benefică a acestui compus, nivelul de colesterol scade semnificativ, ajutând la pierderea în greutate şi împiedicând instalarea anumitor afecţiuni asociate, abdomenul se aplatizează iar antioxidanţii ţin la distanţă îmbătrânirea prematură.