4 tone de deşeuri strânse de pe malurile lacului Bicaz

220 de voluntari au dat o mână de ajutor pentru curăţa 4 dintre malurile lacului Bicaz - Malul Baicului, Malul Potoci, Malul Rugineşti şi Malul Poiana Largului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
4 tone de deşeuri strânse de pe malurile lacului Bicaz
4 tone de deşeuri strânse de pe malurile lacului Bicaz, foto PR

Pe durata a 3 zile s-a desfăşurat o amplă acţiune de ecologizare a lacului Bicaz, primul pas din cadrul programului “Ape curate în România”. Au fost implicaţi 220 de voluntari din comunitatea locală şi judeţele învecinate. Au fost colectaţi 1.060 de saci de deşeuri (din care 700 de PET, iar 360 de alte deşeuri), însumând un total de 4 tone.


4 dintre malurile lacului sufocate de deşeuri sunt acum din nou curate: Malul Baicului (Izvorul Alb), Malul Potoci, Malul Rugineşti, Malul Poiana Largului. Cu sprijinul angajaţilor Hidroelectrica a fost curăţată şi zona Prizei de Apă. Celor 220 de voluntari le-au fost alături şi persone publice, precum Vladimir Drăghia, Alice Cavaleru, Faboulous Muses (Diana Enciu şi Alina Tanasa) şi Sânziana Negru, care ne-au ajutat să ducem mai departe apelul nostru de implicare şi responsabilizare faţă de natură.

Deşeurile se reîntorc la noi dacă nu le colectăm corespunzător

“Acţiunea desfăşurată reprezintă doar un prim pas din demersurile pe care asociaţia noastră şi le propune în următorul an pentru curăţarea apelor din România. Am găsit malurile lacului efectiv sufocate de deşeuri şi nu le-am părăsit până când nu am epuizat toţi sacii pe care i-am avut la noi. Vom reveni şi în primăvară cu o acţiune şi mai mare, deoarece considerăm că această problemă care afectează ecosistemul şi sănătatea populaţiei trebuie tratată cu seriozitate şi necesită un parteneriat real între instituţiile publice, societate civilă şi mediul privat.” – a declarat Andrei Coşuleanu, Preşedintele Asociaţiei Act for Tomorrow “Am sentimentul ca micul efort pe care l-am depus pe parcursul a trei zile de înotat printre peturi şi fel şi fel de materiale de plastic m-a ajutat să conştientizez mai mult faptul că noi oamenii ne aflăm într-un cerc vicios când vine vorba de aruncat la nimereală deşeurile, pentru că într-o formă sau alta, ele tot la noi revin.” (Filip, 18 ani, voluntar).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: