A dat jos 90 de kg. Prima dată, femeia a început prin a merge câte 10 minute pe jos în fiecare zi. Ce alimente a consumat

O tânără de 35 de ani a reușit să dea jos kilogramele acumulate în exces, într-o călătorie de transformare personală, începută după o excursie dificilă la Disneyland.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Leah Mancuso a fost etichetată pentru prima dată ca fiind „plinuță” în clasa a treia. La 35 de ani, ea povestește pentru Business Insider cum a fost supraponderală toată viața ei până în urmă cu doi ani. Atunci, ea a decis să înceapă bătălia cu kilogramele în plus.

Kilogramele o împiedicau să își trăiască viața

Momentul decisiv a fost o excursie de familie la Disneyland în martie 2022, care s-a dovedit a fi departe de a fi magică. La 176 de kilograme, Leah a găsit dificil să se deplaseze, a avut o migrenă și a trebuit să petreacă majoritatea zilei așezată, singură. Acesta a fost momentul în care și-a dat seama că trebuie să schimbe ceva. Leah a început cu mici modificări în dieta și stilul său de viață, menținându-se consecventă, iar kilogramele au început să dispară. Acum, cântărește 85 de kilograme și, ca fotograf stabilit în Scottsdale, Arizona, se simte ca o nouă persoană.

„Acum am libertatea de a alege ce vreau să fac, fără ca mărimea corpului meu sau rezistența limitată să facă această alegere pentru mine. Și asta este de neprețuit,” a spus ea pentru Business Insider.

Într-o perioadă în care mulți oameni care se luptă cu pierderea în greutate recurg la medicamente de slăbit, Leah și-a împărtășit povestea pentru a încuraja dezvoltarea unui stil de viață sănătos fără medicație, așa cum a reușit și ea.

O viață cu 90 de kilograme

Leah a fost întotdeauna supraponderală. Obținerea permisului de conducere în adolescență a jucat un rol major în creșterea în greutate, având libertatea de a mânca fast food oricând dorea. A absolvit liceul cântărind aproximativ 136 de kilograme și a mai adăugat 45 de kilograme în următorii 14 ani.

Deși a încercat diverse planuri de dietă, Leah recâștiga întotdeauna greutatea pierdută. Până în martie 2022, o zi obișnuită de mâncare începea cu o cafea de la Starbucks, o brioșă cu afine și o merdenea cu brânză la micul dejun. Pentru prânz și cină, opta pentru mâncare fast food.

„Nu depuneam niciun efort sau gând în ceea ce mâncam, cu excepția a ceea ce voiam să mănânc,” a spus ea, și se mișca cât mai puțin posibil.

Schimbarea stilului de viață

Excursia la Disneyland a fost un punct de cotitură. Devenind mătușă a fost „cea mai mare bucurie” a vieții ei, iar când familia ei a invitat-o la Disneyland, a acceptat. Însă, după câteva ore, a avut o migrenă severă, picioarele și spatele o dureau și transpira abundent. A petrecut jumătate din zi singură, la o masă, încercând să nu vomite.

La întoarcerea acasă, Leah a decis că nu mai vrea să trăiască așa. A început să facă mici modificări, consumând un aliment nutritiv pe zi – primul fiind ouăle. A început să se miște zilnic, chiar dacă doar stând în picioare 10 minute era dificil. Leah a adoptat o abordare treptată, construindu-și obiceiuri sănătoase. A progresat de la mersul pe loc în curtea din spate la plimbări de 30 de minute și un obiectiv zilnic de 8.000 de pași. Pe măsură ce s-a îmbunătățit, a început să practice înotul și pickleball-ul.

În decembrie 2023, Leah s-a întors la Disneyland, cu aproape 90 de kilograme mai puțin. A fost „uimitor,” a spus ea.

„Acum pot merge undeva fără a fi împovărată de corpul meu sau de nivelul meu de energie.”

Leah se concentrează acum pe menținerea greutății și pe menținerea unui stil de viață sănătos.

„Nu am o greutate țintă. Nu încerc să ajung la o anumită mărime sau să fiu foarte subțire. Vreau doar să mă simt bine în corpul meu și să pot face toate lucrurile pe care vreau să le fac.” a mai spus ea.

Sursă – https://www.businessinsider.com/woman-lost-200-pounds-walking-eating-healthy-food-day-2024-6

Sursă foto – Facebook Leah Mancuso 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc