A adunat sfaturi de la experții în longevitate din întreaga lume și și-a scăzut vârsta biologică cu 35 de ani. A ținut cont de aceste 4 lucruri!

  • Publicat:

Tina Woods (60 ani), CEO-ul unei companii din domeniul sănătății, spune că a făcut un test potrivit căruia vârsta creierului ei e de 35 de ani, relatează Business Insider.

„Am împlinit 60 de ani și nu m-am simțit niciodată mai bine”, spune Woods.

O femeie de 60 de ani spune că a reușit să-și scadă vârsta biologică la 35 de ani

Woods povestește că a luat decizia de a-și schimba stilul de viață când a renuntat la jobul de corporație și și-a început propria afacere.

„Am decis că acela era un moment bun pentru a mă lansa într-o căutare a longevității foarte simplă, dar eficientă”, povestește ea

A început astfel caute sfaturi pentru longevitate de la experți și a ajuns la concluzia viața poate fi prelungită cu ajutorul dietei, restricțiilor calorice, sportului și odihnei.

„Testele pe care le-am făcut de ziua mea, când am împlinit 60 de ani, în această primăvară, sugerează că creierul are vârsta biologică de 35 de ani, sănătatea inimii mele este ca la 40, la fel și metabolismul”, spune Woods.

4 zile pe săptămână cu restricții alimentare

Patru zile pe săptămână mănâncă doar o masă pe zi și spune că aceasta este una dintre schimbările majore pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Ia vitamina D, B12, Omega3 si colagen

Ia suplimente alimentare, dar nu se așteaptă ca acestea sa facă minuni. Ia vitamina D, B12, omega-3 și colagen pentru articulații, care au cea mai înaintată vârstă biologică.

Face exerciții fizice

Woods face zumba de două ori pe săptămână, plus antrenamente de forță acasă. În plus, îi place să danseze și face acest lucru de câte ori are ocazia.

Dincolo de toate acestea, spune Woods, se bucura din plin de viață sa. „Sper că se vor face mai multe eforturi pentru a măsura modul în care fericirea și optimismul ne pot schimba viața și ne pot ajuta să ne îmbunătățim longevitatea. A existat deja un studiu despre modul în care factorii de stres și unele evenimente biologice – cum ar fi o sarcină – pot accelera temporar îmbătrânirea biologică. Și știm că oamenii mai fericiți și mai optimiști tind să trăiască mai mult”, încheie ea.

Citește și: Femeia de 106 ani a dezvăluit care este secretul pentru longevitatea sa. Asta a făcut zilnic

FOTO: Instagram @tinawoods

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”