A murit Ivan Patzaichin. Boala incurabilă de care suferea campionul

  • Publicat:

Ivan Patzaichin, legenda canotajului românesc, a încetat din viață în dimineața zilei de 5 septembrie, la Spitalul „Elias” din București, scrie gandul.ro.

Sportivul avea 71 de ani și era internat de 3 luni la Spitalul „Elias”, fiind diagnosticat cu cancer pulmonar. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar duminică, Ivan Patzaichin a încetat din viață.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Familia campionului a transmis, pe Facebook, următorul mesaj: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia.”

De asemenea, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a transmis un mesaj de condoleanțe pe Facebook:

E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.  Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!

Sursa foto: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Patzaichin a câștigat de-a lungul impresionantei sale cariere 7 medalii la cele 5 ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat.

În ultimii ani, Patzaichin fusese antrenorul lotului olimpic de caiac-canoe.

Jurnalistul Dorin Chioțea a transmis și el, pe pagina sa de Facebook, informația referitoare la decesul fostului mare sportiv.

Ivan Patzaichin, 71, cel mai mare sportiv roman din istorie, nu mai este. S-a stins, discret, de boala secolului în această dimineață, la Spitalul Elias, a scris acesta.

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a postat și el un mesaj pe pagina sa de socializare:

A murit Patzaichin. Pentru generația mea, născută după ce el a devenit campion olimpic, Ivan Patzaichin a fost mai puțin legat de sport și mai legat de ceva cu mult mult mai important: bunul său simț și decența cu care își trăia faima. Ceva tot mai rar în România de astăzi. Și când ceva atât de rar dispare, până și duminicile devin triste.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”