Ivan Patzaichin, legenda canotajului românesc, a încetat din viață în dimineața zilei de 5 septembrie, la Spitalul „Elias” din București, scrie gandul.ro.
Sportivul avea 71 de ani și era internat de 3 luni la Spitalul „Elias”, fiind diagnosticat cu cancer pulmonar. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar duminică, Ivan Patzaichin a încetat din viață.
Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.
Familia campionului a transmis, pe Facebook, următorul mesaj: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia.”
De asemenea, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a transmis un mesaj de condoleanțe pe Facebook:
E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!
Patzaichin a câștigat de-a lungul impresionantei sale cariere 7 medalii la cele 5 ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat.
În ultimii ani, Patzaichin fusese antrenorul lotului olimpic de caiac-canoe.
Jurnalistul Dorin Chioțea a transmis și el, pe pagina sa de Facebook, informația referitoare la decesul fostului mare sportiv.
Ivan Patzaichin, 71, cel mai mare sportiv roman din istorie, nu mai este. S-a stins, discret, de boala secolului în această dimineață, la Spitalul Elias, a scris acesta.
Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a postat și el un mesaj pe pagina sa de socializare:
A murit Patzaichin. Pentru generația mea, născută după ce el a devenit campion olimpic, Ivan Patzaichin a fost mai puțin legat de sport și mai legat de ceva cu mult mult mai important: bunul său simț și decența cu care își trăia faima. Ceva tot mai rar în România de astăzi. Și când ceva atât de rar dispare, până și duminicile devin triste.