Adevărul despre puii galbeni din supermarketuri. Sunt sau nu buni pentru consum?

  • Publicat:
Adevărul despre puii galbeni din supermarketuri. Sunt sau nu buni pentru consum?

Puiul galben poate fi consumat fără probleme de către români – aceasta este declarația oficială a ANSVSA. Inspectorii sanitari au făcut zeci de teste după scandalul coloranţilor în cazul acestor pui şi au ajuns la concluzia că produsele sunt sigure pentru consum.

Adevărul despre puii galbeni din supermarketuri

O controversă uriașă a captat atenția publicului în ultima perioadă, după ce mai mulți experți au făcut declarații șocante despre puiul galben. Printre aceștia, Horia Constantinescu, fostul director al Protecției Consumatorului a afirmat că acești pui sunt „colorați” și „îngălbeniți”.

Citește și: După ce a stârnit reacții în spațiul public, ANPC anunță că „puiul vopsit” a fost o metaforă, de fapt

Puiul galben este considerat sigur pentru consumul românilor, conform rezultatelor unui număr considerabil de teste realizate de inspectorii sanitari în urma unei dispute legate de coloranți.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat inspecții la toți producătorii de carne de pui acum o lună, după ce s-a constatat că aceștia utilizați un colorant artificial galben în procesul de creștere. După testare, s-a concluzionat că produsele acestora sunt sigure pentru consum.

Ce spune președintele ANSVSA despre puiul galben?

Președintele ANSVSA menționează că teste sunt în desfășurare la nivel național, iar probele sunt recoltate cu o frecvență riguroasă. El confirmă că s-au identificat niște pigmenți, dar cu precizarea că aceștia nu au fost adăugați artificial în puiul galben.

”Se fac în continuare teste la nivel național, se recoltează probe cu o frecvență foarte bine pusă la punct. Au fost niște pigmenți și, într-adevăr, nu au fost vopsiți.

Rezultatele sunt unele bune și recomand consumatorilor să achiziționeze produse din unități înregistrate și autorizate sanitar veterinar cu garanția că acele produse sunt produse sigure și bune pentru consum”, a declarat Alexandru Bociu, președintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA).

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”