Ai cumpărat avocado din Mega Image? Românii care au făcut acest lucru sunt rugați să arunce produsele: Sunt toxice!

  • Publicat:
Ai cumpărat avocado din Mega Image? Românii care au făcut acest lucru sunt rugați să arunce produsele: Sunt toxice!

Mega Image, unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din România, a anunțat că a retras de la vânzare un lot de avocado. Românii care au cumpărat deja avocado au fost rugați să le arunce, pentru că sunt toxice. Ce substanță periculoasă conțin? 

Clienții, rugați să arunce avocado cumpărat de la Mega Image

Alertă alimentară! Un lot de avocado a fost retras de la comercializare din magazinele Mega Image, din cauza contaminării mari cu cadmiu. Toxicitatea cadmiului se aseamănă cu a celorlalte metale grele: arsenic, mercur și plumb. La acele produse s-au constatat depăşiri ale valorilor de cadmiu. Potrivit unui anunţ postat pe site-ul ANSVSA, Mega Image retrage de la comercializare produsul ”MEGA AVOCADO 700G CAL1”, lot: 2605, Țara de origine: Peru”.

Produsele conțin cadmiu, asemănător cu arsenicul sau plumbul

”Retragerea produsului de pe piaţă si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se depăşirea nivelului de cadmiu. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a transmis compania.

Citiți și: Ingredientele toxice pe care le conține pâinea. Ce sortimente să ocoliți

Clienții care au cumpărat deja produsele periculoase pentru sănătate sunt sfătuiți să nu le consume și să le returneze imediat la locul de vânzare de unde le-au cumpărat. Acestea urmează să fie distruse în totalitate.

”Poate nu știați, dar există și avocado cu cadmiu! Ingerarea cadmiului în concentrații mari poate provoca vărsături, diaree, salivare, crampe și dureri abdominale. Toxicitatea cadmiului se aseamănă cu a celorlalte metale grele (arsenic, mercur și plumb) prin faptul că atacă rinichiul.”, a fost mesajul transmis pe Facebook de către Asociatia pentru Protecția Consumatorilor din Romania. 

Ce este cadmiul

Cadmiul este un metal greu, toxic pentru om, dar și pentru mediu. Cadmiul este asociat cu numeroase efecte adverse asupra sănătății. Toxicitatea cadmiului poate să apară atât prin inhalare, cât și prin ingestie. Inhalarea de praf sau vapori de cadmiu poate cuza iritații ale căilor respiratorii, dureri în piept, precum și dificultăți de respirație și chiar edem pulmonar sever, care poate duce la deces. De asemneea, consumul de alimente sau apă contaminate cu cadmiu poate provoca greață, vărsături, diaree, dar și dureri abdominale intense.

Cadmiul se acumulează în rinichi, unde poate provoca insuficiență renală cronică și alte disfuncții renale. În plus, cadmiul este clasificat ca un carcinogen. Este asociat cu un risc crescut de cancer pulmonar, cancer de prostată, dar și cancer de rinichi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian