Ai făcut prea multă ciorbă de miel? Cât timp rezistă în frigider

  • Publicat:
Ai făcut prea multă ciorbă de miel? Cât timp rezistă în frigider

Un clip a devenit viral pe TikTok după ce gospodinele au dezvăluit cât timp rezistă mai multe feluri de ciorbă la frigider.

Câte zile se ține ciorba la frigider

Atunci când prepari o ciorbă savuroasă de legume, vită sau pui, este important să știi cât timp este indicat să lași oală la frigider, pentru ca preparatul să nu se acrească.

Potrivit unui clip devenit viral pe Tiktok, ciorba trebuie lăsată la rece pentru maximum 3 sau 4 zile, în funcție de tipul fiecăreia, după cum urmează:

  • ciorba de legume se ține maximum 24 de ore
  • ciorba sau supa de pui se scoate după 48 de ore
  • ciorba de porc sau vită se depozitează la rece pentru maximum 72 de ore

Cât rezistă ciorba/borșul de miel la rece?

În cazul în care ne raportăm la ciorba acrită cu borș, zeamă de varză sau lămâie, se mărește timpul cu 24 de ore, avertizează gospodinele.

Citește și: Singurele două alimente care rezistă chiar și un an în frigider. Majoritatea românilor le aruncă după câteva săptămâni

Trucuri pentru ca ciorbele și supele să fie depozitate corect

  1. Este important de reținut faptul că fluctuațiile de temperatură alterează calitatea mâncării, astfel că interiorul frigiderului trebuie să fie la un regim de temperatura stabil;
  2. Ciorba trebuie păstrată într-un recipient de email sau sticlă, fiind recomandată evitarea celor din plastic;
  3. Oalele trebuie plasate în zona cea mai rece a frigiderului (raftul cel mai recoros este indicat în instrucțiunile pentru aparatele de uz casnic);
  4. Doar mâncarea complet răcită poate fi pusă în frigider;
  5. Supa, ciorba și borșul pot fi congelate deoarece preparatele rămân comestibile pentru câteva luni.

Citește și: Știi câte zile rezistă friptura de porc în frigider, de fapt? Dacă nu o mănânci până atunci, arunc-o la gunoi!

Medicii și specialiștii în nutriție recomandă supele și ciorbele în alimentație, legumele din aceste preparate fiind benefice pentru sănătate datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, fibre și compuși vegetali.

Urmărește CSID.ro pe Google News