Ai ficatul gras? Iată ce să mănânci

Noi studii sugerează că dacă urmezi o dietă în care să consumi grăsimile potrivite, acest obicei alimentar este esențial pentru ficatul gras.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai ficatul gras? Iată ce să mănânci
Foto: envato

Știm prea bine că o dietă sănătoasă trebuie să fie redusă în grăsimi. Deși există șansa să consumi prea multe grăsimi fără să-ți dai seama, asigură-te măcat că acestea sunt grăsimi sănătoase. Noi studii sugerează că dacă urmezi o dietă în care să consumi grăsimile potrivite, acest obicei alimentar este esențial pentru ficatul gras.

Ficat gras? Iată ce trebuie să mănânci

În urma unui studiu în care s-au colectat date de la 165 de indivizi cu vârste cuprinse între 18 și 78 de ani, care aveau atât ficat gras, cât și diabet de tip 2, cercetătorii au cerut ca 110 participanți să urmeze o dietă redusă în carbohidrați, dar bogată în grăsimi timp de șase luni, în timp ce restul de 55 de participanți să urmeze o dietă redusă în grăsimi. Tuturor participanților li s-a spus exact ce să mănânce.

Astfel, participanții care au urmat o dietă bogată în grăsimi și redusă în carbohidrați aveau 61% dintre calorii provenite din grăsimi, dar au reușit să își îmbunătățească valorile dibaetului, să reducă grăsimile din ficat și să consume mai multe calorii și au redus și 5.8% din greutatea corporală.

Așadar, dacă te confrunți cu ficatul gras, beneficiile vor apărea în urma consumului de grăsimi. Bineînțeles, nu toate grăsimile sunt la fel și nu toate sunt bune, motiv pentru care grăsimile procesate precum cele trans sau saturate nu sunt atât de sănătoase pentru organism. Cele mai bune opțiuni pentru consum sunt grăsimile nesaturate precum cele din avocado, nuci, somon, măsline și ulei de măsline.

Urmărește CSID.ro pe Google News