Alcoolul poate cauza apariţia a şapte tipuri de cancer – STUDIU

Cercetătorii au ajuns la concluzia că alcolul (inclusiv o cantitate mică!) ar putea cauza apariţia a şapte tipuri de cancer, inclusiv cancerul la ficat.
  • Publicat:

Cercetătorii au ajuns la concluzia că alcolul (inclusiv o cantitate mică!) ar putea cauza apariţia a şapte tipuri de cancer, inclusiv cancerul la ficat.

O cercetătoare de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, a realizat o serie de analize, cu scopul de a afla legătura dintre consumul de alcool şi apariţia anumitor tipuri de cancer. Rezultatele studiului publicat în revista Addiction au arătat că nu mai puţin de 7 tipuri de cancer pot fi asociate chiar şi cu consumul moderat de băuturi alcoolice: cancerul de ficat, cel de gură, de gât, de laringe, de esofag, de colon, de intestine şi cel de sân, notează Descoperă

Până acum, se credea că afecţiunile sunt asociate numai cu consumul ridicat de băuturi alcoolice.

Deşi alcoolul nu este singura cauză a acestor boli, s-a dovedit că substanţa se află însă printre principalii factori care determină apariţia lor. De asemenea, specialista neozeelandeză a notat în studiul său că afecţiunile menţionate anterior sunt întâlnite în proporţie de 5,8% în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer la nivel mondial.

Concluzia la care a ajuns Jennie Connor se bazează pe cercetări realizate de-a lungul a câteva decenii de specialiştii World Cancer Research Fund, International Agency for Research on Cancer, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte grupuri şi asociaţii cu activitate în domeniul prevenirii apariţiei cancerului. În cadrul acestor investigaţii s-au determinat, de asemenea, legături încă neclare între consumul de băuturi alcoolice şi apariţia cancerului de piele, de prostată şi de pancreas.

,,Cele mai mari riscuri sunt asociate cu consumul crescut de alcool, însă afecţiunile pot fi corelate şi cu consumul redus şi moderat de alcool, datorită distribuţiei alcoolului în rândul populaţiei”, a declarat Jennie Connor pentru The Guardian.

Cercetătoarea susţine că acţiunile organizate cu scopul de a determina reducerea consumului de alcool ar trebui îndreptate înspre toţi cei care au acest obicei şi să nu fie axate doar pe diminuarea numărului celor beau în cantităţi mari, în mod frecvent.

De fapt, acest studiu sugerează că persoanele care fumează sau beau în mod constant, au o viaţă sedentară şi sunt supraponderali prezintă riscuri ridicate de a dezvolta o formă de cancer. Totodată, specialista neozeelandeză estimează că reducerea drastică a consumului de tutun şi alcool şi practicarea activităţilor sportive ar face ca numărul diagnosticărilor cu cancer să scadă cu 70% în SUA.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: