Alertă alimentară! Avocado contaminat cu o substanță care poate duce în cazuri grave la moarte, retras de pe rafturile magazinelor.

  • Publicat:
Alertă alimentară! Avocado contaminat cu o substanță care poate duce în cazuri grave la moarte, retras de pe rafturile magazinelor.

Un produs otrăvitor a fost retras de pe rafturile magazinelor Mega Image din țară, din cauza contaminării cu o substanță ce poate provoca febră, iar în cazurile cele mai grave chiar moarte. 

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat o serie de informări privind rechemarea unor loturi întregi de produse din cauza contaminării cu CADMIU, un element chimic extrem de toxic dacă este consumat în cantități mari.

Efectele toxice acute ale cadmiului depind de calea de expunere. Inhalarea unor cantităţi mari de particule de cadmiu produce într-o primă fază febră, cefalee, greaţă, vărsături, iritaţie nazo-faringiană, tuse, dispnee, urmată de instalarea unei pneumonite chimice şi, posibil, a unui edem pulmonar acut letal. Un lot de avocado a fost retras din magazinele Mega Image din toată țara.

Citește AICI continuarea articolului pentru a vedea despre care lot de avocado este vorba.
Sursa foto – Despositphotos.com

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”