Alertă sanitară pe litoralul românesc. Bacteria E.coli a fost descoperită în apa mării! Ce măsuri iau autoritățile

  • Publicat:
Alertă sanitară pe litoralul românesc. Bacteria E.coli a fost descoperită în apa mării! Ce măsuri iau autoritățile

Este alertă sanitară pe litoralul românesc! O bacterie periculoasă a fost detectată în apa mării. Autoritățile recomandă oamenilor să nu intre în apă în zonele respective, până la normalizarea situației.

Direcția de Sănătate Publică Constanţa a anunțat că apa mării din două zone vizitate de turiști este infectată cu E.coli. Probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu conţin cantităţi mari de E.coli şi recomandă evitarea îmbăierii în zonele respective până când situația va fi remediată.

Bacteria E.coli a fost descoperită în apa mării

„Probele de apă de mare din plajele neamenajate din localitățile Vadu și Corbu din județul Constanța au fost găsite neconforme, având un nivel de bacterii coliforme (Escherichia coli) care depășește limitele admise. În consecință, recomandăm evitarea îmbăierii în aceste zone până când problema va fi soluționată,” a declarat DSP Constanța.

Direcția de Sănătate Publică Constanța urmează să efectueze noi analize de control și va informa publicul despre rezultatele acestora. Totodată, instituția subliniază că această problemă nu afectează alte zone de îmbăiere de pe litoralul Mării Negre, care sunt conforme și sigure pentru sănătatea populației.

Boli pe care le poți lua din apă

Un astfel de exemplu este parazitul Cryptosporidium, care este protejat de un înveliș ce îi permite supraviețuirea în apa din piscină pentru mult timp și care nu este distrus de clor.

Potrivit CDC, criptosporidioza este una dintre principalele boli pe care le poți face dacă înoți într-o piscină sau într-un ștrand cu apă contaminată. Printre simptomele infecției cu Cryptosporidium se numără:

  • Diaree apoasă care durează 1-2 săptămâni
  • Deshidratare
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Febră sau/și frisoane
  • Crampe sau dureri de stomac
  • Greaţă, vărsături
  • Scădere în greutate

Foto: cotidianul.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”