Alimente congelate pe care nu ar trebui să le consumi niciodată: „Risc crescut de boli cardiovasculare”

Specialiștii au identificat şapte alimente congelate pe care nu ar trebui să le consumăm niciodată din cauza riscului crescut de boli.
  • Publicat:
Alimente congelate pe care nu ar trebui să le consumi niciodată:

Potrivit nutriționistului Signe Svanfeldt de la Lifesum, există câteva alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumpărați. Svanfeldt a argumentat că articolele din departamentul de congelatoare al supermarketurilor pot fi grozave pentru sănătatea noastră, dacă știm le alegem, notează The Sun.

„Există o mulțime de opțiuni grozave, pline cu nutrienți și fibre alimentare, inclusiv pâine congelată din cereale integrale, legume, fructe și fructe de pădure. Cu toate acestea, există și unele alimente congelate care au un conținut destul de scăzut de nutrienți, în timp ce sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat.

Ar trebui să ne propunem să le consumăm în cantități mai mici, deoarece s-a dovedit că un aport ridicat de aceste alimente crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate”, a explicat nutriționistul.

Cele 7 alimente congelate pe care trebuie să nu le mai consumați niciodată

1. PizzaSunt preparate absolut delicioase, dar multe dintre cele congelate au cruste mai groase și sunt adesea acoperite cu carne procesată.

„Acestea sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care dacă sunt consumate în cantități excesive sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a spus Signe.

2. Produse de patiserie: Produsele de patiserie sunt o alegere la îndemână când vine vorba de  micul dejun și se potrivesc perfect cu o ceașcă de ceai sau cafea. Potrivit medicului Signe, acestea sunt de obicei bogate în grăsimi saturate.

„Acest lucru crește riscul de boli cardiovasculare și adaos de zahăr, care ar putea crește riscul de diabet de tip 2 și obezitate”, a adăugat ea.

3. Alimente prajite: Deși ar putea fi delicioase, alimentele prăjite, în special cele congelate cu adaos de conservanți, sunt bogate în grăsimi saturate și sodiu.

„Consumarea unei cantități mari din aceste alimente este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a spus nutriționistul.

4. Cârnați: Pe cât de gustoși, pe atât de nocivi. Cârnații tind să fie bogați în grăsimi săturate, precum și în sodiu, a spus Signe.

Dacă sunt consumați în cantități mari, cârnații sunt asociați cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a adăugat ea.

5. Mese gata preparateSunt rapide și convenabile, dar tind să fie bogate în grăsimi saturate și sodiu, care dacă sunt consumate în cantități mari sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate, a spus Signe.

6. Cartofi prajiți: Dacă optați pentru chipsuri sau cartofi prăjiți congelați, atunci ar trebui să vă uitați întotdeauna la ingrediente, de cele mai multe ori acestea pot include uleiuri de gătit și sare adăugate.

„Când comanzi cartofi prăjiți, primești și o grămadă de grăsimi și calorii”, spune Dieteticianul înregistrat Janet Coleman.

7. Plăcintă: Este, fără îndoială, o alegere alimentară delicioasă și sățioasă. Dar, te poate costa sănătatea. „Există o valoare nutritivă benefică limitată care provine de la acest produs. Excesul de calorii și grăsimi poate duce la creșterea în greutate”, spune Allison Tallman, dietetician înregistrat la SportingSmiles.com.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”