Alimentul adorat de români, care însă distruge activitatea creierului. Doctorul Vlad Ciurea: „Îmi pare rău, dar acesta e adevărul”

  • Publicat:
Alimentul adorat de români, care însă distruge activitatea creierului. Doctorul Vlad Ciurea:

Ne place sau nu să recunoaștem, pâinea este unul dintre alimentele noastre preferate. Aproape că nu este masă la care românii să nu consume măcar o felie de pâine. Specialiștii, însă, trag un semnal de alarmă. Aceștia îi sfătuiesc pe toți pofticioșii să fie foarte atenți la ingredientele din pâine.

Pâinea, alimentul care ne lasă fără energie

Prof. Dr. Vlad Ciurea susține că, dacă este consumată frecvent, pâinea ne poate lăsa fără energie și poate chiar să combată efectul cafelei.

Potrivit medicului, pâinea încetinește activitatea creierului și îi lasă pe cei care o consumă des fără energie.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul, potrivit Antena 3.

Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, Medic și Neurochirurg român

Ce se întâmplă dacă ținem pâinea la frigider, de fapt

Pâinea cumpărată din magazin ar trebui păstrată într-o pungă de plastic etanșă la temperatura camerei, nu în frigider. Pentru pâinea de la brutărie care este de obicei vândută într-o pungă de hârtie, scoate-o din pungă când ajungi acasă, învelește-o bine în folie alimentară și depoziteaz-o la temperatura camerei. Cutiile de pâine sunt excelente dacă vrei să o păstrezi pentru câteva zile.

Putem congela pâinea?

Pâinea se congelează foarte bine. Poți congela pâini întregi sau feliate, astfel încât să poți scoate o felie sau două la un moment dat pentru a le prăji sau a le folosi pentru sandvișuri.

Merită chiar să congelezi pâinea care s-a uscat puțin, deoarece există încă multe utilizări pentru ea – crutoane, delicioasele frigănele pentru brunch-ul de duminică sau o tratație reconfortantă în budinca de pâine și unt.

Citește și: Cât de sănătoasă este, de fapt, pâinea păstrată în frigider. Specialiștii dau verdictul: Este bună pentru consum?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian