Anticonceptionalele, trei injectii pentru un an de protectie

Implantul si plasturele care evita sarcina nedorita se pregatesc sa intre pe piata.
  • Publicat:
Anticonceptionalele, trei injectii pentru un an de protectie
Anticonceptionalele, trei injectii pentru un an de protectie

Implantul si plasturele care evita sarcina nedorita se pregatesc sa intre pe piata. Femeile cu hipertensiune si dereglari tiroidiene nu pot utiliza injectiile contraceptive

Contraceptivele injectabile reprezinta o alternativa mult mai simpla decat pilulele anticonceptionale. Si asta deoarece injectiile se fac doar de trei ori intr-un an si ofera protectie pentru toate cele 365 de zile. „Injectiile se fac la patru saptamani, la opt si la 12 saptamani, iar protectia este asigurata pentru 50 de saptamani.

Din pacate, romancele sunt destul de reticente fata de aceasta metoda. O data ca le este frica de injectii si apoi pentru ca spun ca e mai comod sa-si ia de la farmacie pilulele anticonceptionale, care se dau, din pacate, fara reteta”, spune dr. ginecolog Gabriel Lemnete.

Medicul precizeaza insa ca aceste injectii nu sunt recomandate tuturor femeilor pentru ca exista anumite contraindicatii. „Aici nu mai vorbim de dozele mici din pilule, ci de o doza mare de hormoni, iar organismul isi face blocajul hormonal pe o perioada indelungata.

Contraceptivele injectabile nu pot fi administrate atunci cind mucoasa uterului este ingrosata, cand exista chisturi ovariene, dereglari tiroidiene sau cand femeia sufera de hipertensiune. Injectiile sunt recomandate in general la 45 de zile dupa nastere, pentru ca asigura protectie in perioada lauziei”, precizeaza dr.Gabriel Lemnete.

Specialistii afirma ca injectiile de acest gen au o eficienta de 99% si nu contin estrogeni, care cresc riscul de aparitie a embolismului pulmonar, a infarctului si a accidentelor vasculare celebrale. Totodata, contraceptivele injectabile scad riscul de chisturi ovariene si a anumitor forme de cancer.

Ginecologii spun ca toate anticonceptionalele, pilule sau injectabile, provoaca hipersecretie gastrica, aceasta crescand pofta de mancare. Pe piata romaneasca ar putea intra, in urmatoarea perioada, doua noi metode contraceptive, folosite deja in alte tari.

Este vorba de implantul hormonal subcutanat care se pune o data la trei luni si ofera protectie timp de sase luni, si plasturele pach, care se lipeste pe piele si blocheaza ovulatia timp de 45 de zile.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult