Anticorpii monoclonali pentru tratarea COVID-19 ar putea reduce la jumătate spitalizarea

  • Publicat:
Anticorpii monoclonali pentru tratarea COVID-19 ar putea reduce la jumătate spitalizarea

Anticorpii monoclonali folosiți în schemă de tratament pentru COVID-19 a fostului președinte American Donald Trump au generat interes din partea publicului larg, însă acest medicament nu este ușor de realizat.

Trump crede că anticorpii monoclonali Regeneron pe care medicii i-au folosit pe durata spitalizării sale au ajutat la recuperarea sa rapidă și au prevenit apariția simptomelor grave de COVID-19.

Cu toate acestea, există o îngrijorare referitoare la stocul acestor medicamente, deoarece nu ar fi suficiente pentru a trata un număr mare de pacienți.

În medie, aproape 200.000 de americani sunt diagnosticați în prezent cu COVID-19 în fiecare zi, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins.

Oamenii așteaptă tratamente care să îi vindece, însă anticorpii monoclonali nu se pot produce rapid ca să ajungă pentru toți în același timp, a declarat Alex Azar, Secretarul pentru Sănătate din SUA.

Acesta a spus că ar trebui mult mai multe doze de anticorpi și alte tipuri de tratamente necesare pentru cei care au un risc crescut de a dezvolta o formă moderată sau severă de COVID-19 sau pentru cei care sunt deja la Terapie intensivă.

Potrivit medicilor, anticorpii monoclonali  ar putea reduce spitalizarea cu 50-70%.

Anticorpii monoclonali trebuie administrați încă de la debutul infecției cu SARS-CoV-2

Însă medicamentele nu sunt atât de simplu de administrat. În primul rând, acestea sunt administrate prin perfuzie intravenoasă, astfel încât pacienții trebuie să meargă la centrele medicale unde se poate face acest lucru cu măști sau cu viziere medicale pentru a se proteja.

O altă problemă este că medicamentele trebuie administrate devreme, încă de la debutul infecției cu SARS-CoV-2.

Instrucțiunile FDA (Food and Drog Administration) pentru furnizorii de servicii medicale afirmă că acestea trebuie administrate cât mai curând posibil după diagnostic și în termen de 10 zile de la apariția simptomelor.

Există și recomandări împotriva utilizării medicamentelor: odată ce pacienții sunt foarte bolnavi și sunt spitalizați, acest medicament nu trebuie administrat.

Cu toate acestea, persoanele care au peste 65 de ani sau cei care au diferite comorbidități și care au un test pozitiv de COVID-19 au prioritate în administrarea tratamentului cu anticorpii monoclonali Regeneron, care poate să reducă semnificativ riscul spitalizării, mai ales că în această perioadă spitalele sunt foarte aglomerate.

Livrarea acestor medicamente la un număr tot mai mare de americani este însă o provocare uriașă pentru sistemul de sănătate. Nu este deloc o sarcină ușoară pentru niciun stat din SUA, unele neavând posibilitatea să achiziționeze anticorpii monoclonali, finanțarea fiind o reală problemă.

Compania producătoare a menționat că derulează o serie de programe-pilot prin Operațiunea Warp Speed, inclusiv unul cu o companie farmaceutică pentru perfuzii la domiciliu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult