Aplicaţia de smartphone utilă bărbaţilor suspecţi de boala Peyronie

Deşi nu se cunoaşte cu exactitate numărul domnilor care suferă de boala Peyronie, există o estimare conform căreia circa 5% din populaţia de sex masculin ar fi afectată de această tulburare. Printre simptomele frecvente ale acestei boli se numără disfuncţia erectilă şi curbarea şi scurtarea anormală a penisului, ca urmare a unei cicatrici situate sub ţesutul erectil.
  • Publicat:
Aplicaţia de smartphone utilă bărbaţilor suspecţi de boala Peyronie

Deşi nu se cunoaşte cu exactitate numărul domnilor care suferă de boala Peyronie, există o estimare conform căreia circa 5% din populaţia de sex masculin ar fi afectată de această tulburare. Printre simptomele frecvente ale acestei boli se numără disfuncţia erectilă, curbarea şi scurtarea anormală a penisului, ca urmare a unei cicatrici situate sub ţesutul erectil.

Pentru a veni în sprijinul bărbaţilor care sunt îngrijoraţi de aceste simptome dar care nu au curajul să meargă la doctor pentru investigaţii complexe, oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Washington au dezvoltat o aplicaţie pentru telefoanele inteligente care va furniza utilizatorului toate informaţiile privind boala Peyronie şi va pune la dispoziţie chiar şi o întâlnire virtuală cu un medic.

Aplicaţia se numeşte University of Washington Peyronie’s Examination Network (UWPEN) şi permite fotografierea zonei intime şi transmiterea imaginilor către un medic, fără ca pacientul să se deplaseze fizic la acesta pentru o părere avizată.

Tratamentul în cazul acestei afecţiuni este, de regulă, unul care trebuie administrat cu multă precauţie, deci trebuie aşteptată o perioadă până la decizia de injectare cu medicamente care să distrugă ţesutul fibros care a cauzat neplăcutele simptome sau, în cazurile grave, se poate recurge la intervenţie chirurgicală.

Boala Peyronie afectează bărbaţii indiferent de vârstă şi reprezintă mai mult decât o schimbare fizică a penisului. Aceasta poate influenţa în mod dramatic psihicul şi viaţa sexuală a bolnavului, deoarece preludiul poate deveni un moment stânjenitor, dureros sau chiar imposibil în unele situaţii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Migrenele, aproape dezvăluite
Migrenele, aproape dezvăluite