Avertisment șocant pentru consumatori: „Nu beți Aperol! Conține E124, care este cancerigen”

  • Publicat:
Avertisment șocant pentru consumatori:

Te-ai întrebat vreodată ce este Aperol, ingredientul cheie cu care este pregătit renumitul cocktail Aperol Spritz? Desigur, este aperitivul italienesc prin excelență din 1919, după cum ne spune și eticheta. Dar, tu știi, de fapt, ce conține? Experții nu au vești prea bune.

Unii coloranți din îndrăgitul cocktail sunt extrem de toxici și cancerigeni

„Cu siguranță nu ar trebui să mai beți Apereol”, așa își începe Ron Perduss videoclipul de pe Instagram, în care avertizează despre ingredientele toxice ale băuturii.

Prezentatorul, jurnalistul și autoproclamatul expert în consum scrie în mesajul care însoțește videoclipul de avertizare: „Aperol conține colorantul E124, cunoscut și sub numele de Ponceau 4R, care prezintă riscuri pentru sănătate. E124 poate provoca alergii și este suspectat că promovează hiperactivitatea la copii și este potențial cancerigen.”

Ce spun cercetările?

Cercetările au produs rezultate diferite în ceea ce privește dacă și în ce măsură E 110 și E 124 au un efect cancerigen.

Potrivit centrului de consiliere pentru consumatori, s-a constatat, printre altele, că riscul de cancer la șoareci a crescut – deși atunci când este administrat mult timp în concentrații mari.

Cu toate acestea, alte țări E 124 este mult mai restrictiv. În SUA, de exemplu, utilizarea vopselei în alimente este complet interzisă.

Cât despre E 110, experții de la Institutul de Mediu din Hamburg subliniază posibile tumori la rinichi la animale, dar AVERTISMENT: nicio astfel de conexiune nu a fost dovedită pentru oameni în studiile de până în prezent, conform ruhr24.de.

Lista celor mai periculoși aditivi alimentari

Unii aditivi alimentari sunt mai periculoși decât alții. Coloranții artificiali, de pildă, cei care se găsesc în sucuri acidulate, sucuri de fructe și dressinguri pentru salate pot contribui la probleme comportamentale la copii și pot cauza o reducere semnificativă a coeficientului de inteligență.

Studiile pe animale au asociat unii coloranți alimentari cu cancerul. Cei mai periculoși sunt E133, E124, E110 și E102.

Ce este Aperol Spritz?

Aperol poate fi definit drept cel mai faimos aperitiv de origine italiană, cu un secol de existență și cu o popularitate care pare să crească de la zi la zi. Evident, el este și ingredientul cheie din cocktailul Aperol Spritz, o băutură care poate concura onorabil cu orice tip de vin spumant, șampanie sau apă/soft drink.

Gustul său este ușor amărui, dar deosebit de răcoritor, asta și datorită conținutului redus de alcool. Mai exact, volumul său este de 11% alcool sau 15% în Germania. Aperol Spritz fără alcool nu există. Gustul se datorează unei combinații de plante precum gențiană, rubarbă, cinchona, chinină și evident portocale amare.

Se remarcă și datorită aspectului elegant și faptului că trebuie servit cu o cantitate generoasă de gheață.

Citește și: Iată cei mai toxici aditivi din industria alimentară!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian