Aveţi unghiile galbene şi îngroşate? Suferiţi de onicomicoză! Aflaţi cum scăpaţi de probleme

Onicomicoza este o boală care afectează aproximativ 8-10% din totalul populaţiei adulte. Este o afecţiune a unghiilor cauzată de unele ciuperci parazite. Comparativ cu alte afecţiuni, onicomicozele nu sunt grave, dar sunt foarte inestetice şi vin la pachet cu alte inconveniente: durere, pot afecta rapid toate unghiile sau pe cei din jur şi uneori tratamentele antimicotice pot avea şi efecte secundare neplăcute.
  • Publicat:
Aveţi unghiile galbene şi îngroşate? Suferiţi de onicomicoză! Aflaţi cum scăpaţi de probleme

Onicomicoza este o boală care afectează aproximativ 8-10% din totalul populaţiei adulte. Este o afecţiune a unghiilor cauzată de unele ciuperci parazite.

Comparativ cu alte afecţiuni, onicomicozele nu sunt grave, dar sunt foarte inestetice şi vin la pachet cu alte inconveniente: durere, pot afecta rapid toate unghiile sau pe cei din jur şi uneori tratamentele antimicotice pot avea şi efecte secundare neplăcute.

Dacă până acum singura metodă de tratament era cea medicamentoasă, cu unguente antimicotice aplicate local, sau cu pastile, mai nou s-a descoperit că terapia cu laser este mult mai eficientă.

“Tratamentul cu laser este singurul tratament medical cu rezultate permanente, este noninvaziv şi nedureros, fără efecte adverse şi favorizează recreşterea unghiei noi şi sănătoase.
Pentru eliminarea completă a micozei unghiei, sunt necesare 10 şedinţe, câte o şedinţă o dată pe săptămână. Recomand ca adresarea la medic să se facă de la primele semne (schimbarea culorii, dezlipirea, durere la mers) , spune dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog.

Tratamentul cu laser se realizează local, pe unghia afectată, iar lumina emisă de acesta trece prin unghie reuşind astfel distrugerea microbului de dedesubt şi eliminarea ciupercii.

Deşi ciuperca este distrusă în doar câteva minute, rezultatele nu sunt vizibile imediat, deoarece este nevoie de câteva luni pentru ca unghia afectată să crească la loc şi să fie înlocuită printr-un ţesut nou şi sănătos. Această metodă de tratament nu necesită pilirea sau smulgerea unghiei şi nici nu afectează ţesuturile sau pielea din jur.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarea creşte riscul de cancer de stomac
Sarea creşte riscul de cancer de stomac