Băiețelul cu „sindromul părului de nepieptănat” care a devenit viral. Ce presupune această afecțiune

  • Publicat:

Un băiețel a devenit celebru pe internet după ce mai multe fotografii cu el s-au viralizat. El a atras atenția internauților cu părul să unic care pare „electrizat” mereu.

În vara anului trecut, Katelyn Samples a publicat o fotografie cu fiul ei, în vârstă de 10 luni. Apoi un străin i-a trimis un mesaj în care a întrebat-o dacă băiatul a fost diagnosticat cu sindromul părului nepieptănat, potrivit The Guardian.

Inițial, femeia în vârstă de 33 de ani, din Georgia, a fost îngrijorată: „Atunci când auzi sindrom te gândești că e ceva în neregulă cu copilul tău. Mă întrebam dacă are dureri”, a declarat ea la ABC.

La scurt timp, femeia a mers la un medic pediatru dermatolog, care l-a diagnosticat cu acest sindrom.

Sindromul părului de nepieptănat este o boală rară

Sindromul părului de nepieptănat este o boală rară genetică care face ca părul să stea ridicat de pe scalp și să pară dezordonat. În cazul acestei afecțiuni, părul are o culoare argintie sau aurie. Acesta apare la copiii cu vârste între 3 și 12 ani.

„Când te uiți la microscop, poți vedea că, în loc să ai fire de păr cilindrice… firele părului sunt, de fapt, mai mult într-o formă triunghiulară”, a spus Carol Cheng, medic dermatolog pediatru la UCLA.

„În cadrul triunghiului sunt aceste mici șanțuri care merg în sus și în jos pe axa lungă a firului de păr, ceea ce îl face cu adevărat de nepieptănat”, precizează medicul.

Acesta este o afecțiune rară, existând în jur de 100 de cazuri în lume, pentru care nu există un tratament. Cu toate acestea, boala se rezolvă de la sine odată cu venirea pubertății.

Femeia povestește despre părul fiului ei ca fiind „creț” și „încurcat”. „Îi spăl părul foarte rar. Nu are nevoie de mai mult. Nu se îngrașă”, adaugă ea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult