Un studiu recent dezvăluie care este băutura care te poate ajuta să trăiești mai mult. Cafeaua măcinată, căci despre ea vom vorbi azi, este demonstrat că reduce riscul de deces prematur cu până la 27% și bolile de inima cu până la 20%.
Conform specialiștilor, boabele de cafea sunt bogate în antioxidanți care ajută organismul să elimine radicalii liberi, responsabili pentru apariția bolilor.
„Cafeaua a fost asociată cu reducerea bolilor cardiovasculare și a decesului din oricare altă cauză. Cofeina este cel mai cunoscut compus, însă băutura conține peste 100 de componente biologice active. Este posibil că acei compuși, nu neapărat cofeină, să fie asociați cu relația pozitivă dintre consumul de cafea și beneficiile asupra sănătății”, a precizat profesorul Peter Kistler, profesor universitar din cadrul Baker Heart and Diabetes Research Institute, Melbourne.
„Cofeina este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la cafea. Dar cafeaua conține antioxidanți și alte substanțe active care pot reduce inflamația și pot proteja împotriva bolilor”, a mai adăugat acesta.
”Doar două căni dintr-o băutură banală ar putea prelungi viața oamenilor” este concluzia surprinzătoare a specialiștilor care au efectuat acest studiu.
Consumul de cafea nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune, celor cu boli mintale și cu tendință de agresivitate, copiilor, dar și femeilor însărcinate.
Mai mult, consumul excesiv de cafea poate avea efecte nocive însemnate chiar și pentru persoanele complet sănătoase. Printre cele mai frecvente efecte, amintim:
Surse: thesun.co.uk, healthline.com, hopkinsmedicine.org