Beneficiile activităţilor fizice şi nutriţiei echilibrate pentru starea de bine a copiilor

Potrivit datelor obţinute pentru România, un copil petrece circa 22,7 ore pe săptămână în faţa unui ecran. Doar 50% dintre părinţi controlează timpul petrecut de copiii lor în faţa ecranului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Beneficiile activităţilor fizice şi nutriţiei echilibrate pentru starea de bine a copiilor

Marcând 9 ani de la lansarea mişcării naţionale Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, Fundaţia PRAIS a organizat în aceste zile conferinţa tip dezbatere cu tema „Beneficiile activităţii fizice, sportului şi nutriţiei echilibrate pentru starea de bine a tinerei generaţii”, în parteneriat cu Nestlé for Healthier Kids.

La eveniment au participat peste 180 de cadre didactice şi studenţi. Membrii Consiliului Ştiinţific SETS au subliniat importanţa continuării campaniei de informare a elevilor şi familiilor acestora, datorită rezultatelor deosebite obţinute.

Ce spun studiile?

Fundaţia PRAIS a iniţiat şi coordonat 2 studii. Local – “Obiceiurile de stil de viaţă ale elevilor de clasa I”, derulat în 30 de şcoli bucureştene, pe un eşantion de 677 de părinţi ai elevilor. Potrivit datelor obţinute s-a constatat că doar 38% dintre copii fac mişcare în fiecare zi, aceştia studiază individual aproximativ 2 ore şi jumătate pe zi, în afara orelor de cursuri de la şcoală.
Internaţional – Sondajul EPHE – „EPODE pentru promovarea egalităţii în ceea ce priveşte starea de sănătate”, care s-a derulat timp de trei ani, pe acelaşi eşantion de 1.266 de copii şi familiile lor din 7 ţări. Potrivit datelor obţinute pentru România, un copil petrece circa 22,7 ore pe săptămână în faţa unui ecran. Doar 50% dintre părinţi controlează timpul petrecut de copiii lor în faţa ecranului.**

,,Potrivit studiilor făcute în aceşti ani, rămâne o prioritate pentru noi, continuarea prin mişcarea naţională SETS a informării, educării şi activării copiilor, familiilor acestora, publicului general, pentru a cunoaşte şi experimenta efectul benefic, determinant pentru sănătate al activităţilor fizice zilnice, alimentatiei echlibrate, într-o eră în care progresul bazat pe tehnologie revoluţionează viaţa noastră de zi cu zi„, declară Silvia Bucur, Preşedinte al Fundaţiei PRAIS.

Din 2011 până în prezent, mişcarea SETS a dezvoltat la nivel şcolar, largi campanii de informare, educare şi activare a peste 186.000 de elevi din ciclul primar din 250 de şcoli, 6 oraşe: Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Roman, Otopeni şi 14 localităţi rurale, familiile acestora, 3.000 de cadre didactice, 2 milioane public larg.
Peste 15.369 de elevi alături de 227 de cadre didactice din 105 şcoli au făcut 3.910 activităţi de gimnastică de înviorare în clasă. Alergările uşoare, timp de 10 minute, au înregistrat 2.031 de sesiuni de alergare, care au angrenat 5.874 de elevi şi 227 de cadre didactice din 56 de şcoli. De asemenea, elevii au creat şi au dansat în cadrul a 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 elevi şi 491 de cadre didactice din 82 de şcoli.

Conferinta dezbatere s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Casa Corpului Didactic ale Municipiului Bucureşti, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Nestlé for Healthier Kids, partener fondator SETS. Mişcarea naţională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS este posibilă datorită parteneriatului public – privat din care fac parte 12 instituţii de stat, reputate organizaţii medicale şi sportive, universităţi, sub egida Consiliului Ştiinţific.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Transformări de Halloween ale vedetelor
Transformări de Halloween ale vedetelor
Recomandări: