Reprezentanţii “Departamentului de Nutriţie al Şcolii Publice Harvard” au făcut publice recent concluziile unui studiu care şi-a propus ca ţintă analiza beneficiilor a 21 de băuturi diferite pentru sănătatea organismului uman. Una dintre cele mai vechi şi mai populare băuturi – berea – s-a dovedit a contribui la prevenirea pietrelor la rinichi.
„Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor”, susţine preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Corina Zugravu.
Consumul cumpătat de bere reduce cu circa 20% riscul apariţiei calculilor renali prin prisma conţinutului mare de apă din bere şi datorită efectului diuretic al acesteia.
Sursa: Mediafax