Singurătatea este o problemă majoră în zilele noastre, iar asta nu doar în America. În urma unui studiu realizat în anul 2018 s-a descoperit că cea mai singuratică generaţie este aceea între 18 şi 22 de ani, ceea ce aduce argumente în plus celor care acordă importanţă mediului online şi care se simt mai deconectaţi de societate. Ştim câte probleme creează dependenţa de Social Media, mai ales asupra sănătăţii noastre psihice şi emoţionale.
Un nou studiu publicat în Psihiatria Socială şi Epidemologia Psihiatrică a descoperit că 17,1% din adulţii din America, cu vârste între 18 şi 70 de ani, pot fi clasificaţi ca singuratici. Studiu defineşte singurătatea în patru subcategorii:
-
scăzută- 52.8%
-
socială- 8.2%
-
emoţională- 26%
-
socială şi emoţională- 12%
De asemenea, la studiu au luat parte 1.839 de participanţi (mulţi dintre aceştia căsătoriţi sau care convieţuiesc alături de partener), pentru a evalua nu doar cantitatea relaţiei sociale, ci şi calitatea acesteia. Astfel, calitatea relaţiei pe care indivizii o aveau era mult mai importantă decât numărul de contacte din agenda telefonului. Aşadar, ne dăm seama că este mult mai sănătos să avem puţini prieteni în jurul nostru şi de calitate, decât numeroşi, dar care să nu aibă niciun efect asupra noastră.
În societatea noastră, sfaturile despre relaţii tind să se concentreze asupra menţinerii legăturilor romantice, dar indivizii realizează că relaţiile sociale puternice sunt critice nu doar pentru sănătatea fizică şi emoţională, ci şi pentru longevitate.