Ghimbirul chiar este o plantă-minune, iar ceaiul de ghimbir poate avea o mulțime de efecte pozitive pentru sănătatea organismului tău. Cu toate acestea, chiar și ghimbirul poate deveni periculos în anumite contexte.
Iată care sunt acestea:
Consumat în exces, ceaiul de ghimbir poate avea efecte secundare, cum ar fi disconfortul abdominal, arsuri la stomac, diaree sau iritarea gurii și a gâtului.
O doză mare de ceai de ghimbir poate crește riscul de sângerare în timpul sarcinii, poate scădea nivelul de zahăr din sânge și poate agrava unele afecțiuni cardiace.
Dacă urmezi tratamente anticoagulante, iei medicamente pentru diabet sau pentru tensiune arterială, recomandat este să întrebi medicul de familie dacă poți consuma ceai de ghimbir, și în ce cantități.
Citește și: Ceaiul de ghimbir în sarcină: beneficii şi posibile reacţii adverse
Ceaiul de ghimbir poate afecta procesul de coagularea al sângelui, mai ales în corelare cu anumite medicamente. Efectul său anticoagulant îți poate face rău dacă te pregătești pentru o operație.
Ceaiul de ghimbir, și ghimbirul consumat separat, pot încetini coagularea sângelui și pot crește riscul de sângerare în timpul și după operații.
Deși unele studii au încercat să demonstreze că ceaiul de ghimbir nu contravine cu caracteristicile medicale ale unei sarcinii, totuși cei mai mulți medici trag un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul lui în perioada de sarcină.
Rădăcina este contraindicată femeilor însărcinate mai ales în primele trei luni ale dezvoltării fetală – poate chiar stimula un avort.
Persoanele cu hipertensiune arterială nu ar trebui să consume ghimbir. Acesta accelerează metabolismul și crește vasodilatația, ceea ce poate provoca o tensiune arterială necontrolată, iar tensiunea arterială care nu este sub control poate fi extrem de periculoasă.
Consumul de alimente termogenice, precum ghimbirul, nu este recomandat celor care suferă de hipertiroidism (afecțiune care se manifestă prin secreția în exces a hormonilor tiroidieni). În acest caz, procesele metabolice sunt deja accelerate, ceea ce creste riscul de a pierde masă musculară.
Alte efecte secundare abdominale precum arsuri la stomac, diaree sau orice altă formă de disconfort la nivelul stomacului pot fi raportate în timpul consumului de ghimbir sau a ceaiului de ghimbir.
Sursă: msn.com