Când este cel mai indicat să faci duș, dimineața sau seara? Explicația nebănuită a specialiștilor

  • Publicat:
Când este cel mai indicat să faci duș, dimineața sau seara? Explicația nebănuită a specialiștilor

Cercetătorii de la prestigioasa Universitate Harvard au făcut noi studii şi explică beneficiile duşului de seară, dar şi al celui de dimineaţă.

Este mai bine să facem duş dimineaţa sau seara? O întrebare pe care, cu siguranţă, ne-am pus-o mulţi dintre noi. Ei bine, ambele au diferite beneficii. Iată concluziile și explicațiile cercetărilor!

Dușul de dimineață

Potrivit Dr. Shelley Caron, lector de Psihologie la Harvard, ar trebui să optăm pentru un dus matinal atunci când ne aflăm în perioade stresante. Experta susține că dușul făcut dimineață relaxează și revigorează.

„Dacă trebuie să rezolvi o problemă într-o manieră creativă şi te-ai tot frământat, dar nu ai putut veni cu o soluţie, atunci ar trebui să-ţi iei puţin gândul de la ea, în timp ce te relaxezi sub duş“, spune Carson. Procesele cognitive se relaxează, se reînnoiesc şi se regenerează, iar ideile şi soluţiile vor apărea fără efort.

În egală măsură, dușul făcut dimineața îmbunătățește circulația și tonusul și eliberează tensiunile musculare.

Duşul de seară

Dușul făcut seara, pe de altă parte, reduce nivelul de cortizol. Astfel, contribuie la o odihnă mai optimă și la un somn mai bun.

„Acea răcire rapidă a corpului după ce ieşi de la duş tinde să fie un inductor natural de somn. Deci este un mod frumos de a-ţi păcăli corpul că este momentul să meargă la culcare“, spune Dr. Christopher Winter, medic la Academia Americană de Medicină a Somnului.

Pentru mulți oameni, dușul este o ocazie excelentă de relaxare și destindere. Apa caldă poate sprijini reducerea tensiunii musculare și calma stresul și anxietatea. Mulți folosesc dușul pentru a se elibera , pentru a-și curăța gândurile și a se relaxa după o zi lungă și solicitantă.

Un duş revigorant, indiferent dacă este făcut dimineața sau seara, poate contribui simțitor la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei. Apa caldă poate elibera endorfine, cunoscute și sub numele de ‘hormoni ai fericirii’.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: