Când pot pacienţii non-COVID să vină la spitalele dedicate tratării coronavirus?

Evaluare de urgenţă a situaţiei din spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor
  • Publicat:
Când pot pacienţii non-COVID să vină la spitalele dedicate tratării coronavirus?
Când pot pacienţii non-COVID să vină la spitalele dedicate tratării coronavirus? foto Shutterstock

Până pe 9 iunie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2 cel responsabil de boala coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate şi externate. În aceste condiţii când se reia activitatea spitalelor  unde se tratează coronavirus şi în ambulatorii?

Conform informaţiilor publicate de către Ministerul Sănătăţii oficialii au cerut pe data de 9 iunie 2020 direcţiilor de sănătate publică să evalueze de urgenţă situaţia în spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor şi a intervenţiilor chirugicale programate, precum şi a activităţii în ambulatorii, pentru pacienţii non-COVID.

Nelu Tataru – ”Trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menţinem măsurile de prevenţie anti Sars-Cov-2”

Conform Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 961 din 29 mai 2020, în funcţie de evoluţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcţiilor de sănătate judeţene şi a municipiului Bucureşti, asistenţa medicală şi pacienţilor non-COVID-19 în condiţiile existenţei circuitelor funcţionale complet separate, fără a fi necesară externarea/ transferarea tuturor pacienţii internaţi către alte spitale.
“Am cerut astăzi direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi şi să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activităţii în spitalele de fază 1, 2 şi cele suport. Voi începe şi o evaluare personală a situaţiei în aceste unităţi pentru că primesc semnale din partea pacienţilor neinfectaţi cu noul corornavirus care nu primesc asistenţa medicală de care au nevoie. Suntem într-o nouă fază epidemiologică şi trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menţinem măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Cât pacienţi cu coronavirus au decedat pe teritoriul României?

Totodată, până pe 9.06.2020, 1.345 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea şi Buzău, au decedat.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 511.295 de teste pentru depistarea infecţiei cu virusul Sars-Cov-2.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: