Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce cafeaua are numeroase beneficii pentru sănătate. De asemenea, această băutură este un tonic și energizant natural pentru organism.
Cafeaua este o băutură populară în întreaga lume. Prepararea unei cafele delicioase este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le fac la prima oră.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a precizat că licoarea băută zilnic, dimineața, de milioane de români, oferă un plus de energie, dar ajută și la îmbunătățirea conexiunilor neuronale și la prevenirea unor afecțiuni grave. Vorbim despre cafea, care are efecte antioxidante, digestive, metabolice și cognitive.
Potrivit Mihaelei Bilic, este bine să consumăm 3 și 5 cești de cafea pe zi. „Când zic cafeaua ne face mai deștepți, nu sunt vorbe goale, conexiunile dintre neuroni sunt mai rapide”, a explicat Bilic.
Citește și: Câte felii de pâine putem consuma ZILNIC| Mihaela Bilic a dezvăluit secretul
Mihaela Bilic mai recomandă și espresso-ul scurt italian, care se prepară cu puțină apă, dar care conține puțină cafeină și taninuri (n.r. substanțe cu efect antioxidant prezenți în ceai, cafea, fructele de culoare închisă și vinul roșu).
În plus, trebuie să adăugăm lapte la cafea. Nutriționista crede că proteinele din lapte, combinate cu taninurile din cafea, oferă o senzație mai intensă de sațietate.
„Pentru cunoscători probabil este un sacrilegiu să amesteci cafeaua cu lapte, similar cu vinul făcut șpriț. Mie îmi place la nebunie mirosul de cafea, însă recunosc că nu o pot bea așa neagră, simplă. Și pentru că iubesc prea mult laptele, am găsit compromisul perfect: cafea cu lapte.
-lactoza din lapte o îndulcește cat să nu mai ai nevoie de niciun strop de zahăr
-proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea, ca urmare stă în stomac 2-3 ore
-are 90% apă, deci poate fi considerată un lichid de hidratare
-ține de foame timp de 2-3 ore cu numai 90 calorii”, a mai dezvăluit medicul nutriționist pe social media.
Sursa foto: shutterstock/ facebook Mihaela Bilic