Care este cel mai sănătos tip de pește. Vlad Ciurea vine cu sfaturi importante: ”Cantitatea de proteine merge foarte bine pentru celula nervoasă”

  • Publicat:
Care este cel mai sănătos tip de pește. Vlad Ciurea vine cu sfaturi importante: ”Cantitatea de proteine merge foarte bine pentru celula nervoasă”

Carnea de pește este foarte importantă pentru sănătate datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă. Consumul regulat ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate și la prevenirea anumitor afecțiuni. Cu toate acestea, este necesar să știm ce pește să mâncăm mai des. Vlad Ciurea vine cu sfaturi importante în acest sens! 

Care este cel mai sănătos tip de pește

Medicul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea a dezvăluit care este cel mai sănătos pește pentru organism. Este musai să-l consumați de mai multe ori pe săptămână. Acest tip de pește conține numeroși nutrienți, care ajută la reglarea sistemului nervos. În plus, reprezintă o sursă sigură de acizi grași omega-3. Specialiștii au demonstrat că peștele are capacitatea de a reduce sau de a preveni posibilitatea de a dezvolta anumite boli la bătrânețe, precum Alzheimerul.

Peștele sălbatic, un beneficiu pentru sănătate

Vlad Ciurea a precizat că peștele marin este mult mai bun decât peștele din crescătorie. Cantitatea de nutrienți a unui pește sălbatic este mult mai mare.

Citește și: Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult mai ieftin

”În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine creierului, și acel Omega care are două forme de colesterol, forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului.

Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.”, a declarat medicul Alexandru Vlad Ciurea, în emisiunea iThink, de la Antena 3 CNN.

Sursa foto: captură video

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: