Medicul Vlad Ciurea a explicat, recent, în cadrul unui interviu, care este cea mai bună carne pentru organismul uman, care ajută extrem de mult creierul. Mulți s-ar fi gândit la carnea de porc, însă adevărul este cu totul altul!
Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care este singura carne bună, pe care trebuie să o consumăm mai des, pentru a ne menține sănătoși și pentru o mai bună funcționare a creierului.
Carnea de curcan se consideră a fi cea mai low calories, cea mai cu puține calorii. Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului, conform medicului neurochirurg.
”Cea mai bună carne pentru creier este cea de curcan, cea slabă de curcan. Și eu sunt român, în zona mea nu se putea fără slănină cu ceapă. E o plăcere a poporului român, dar curcanul ajută mai mult”, a declarat Vlad Ciurea.
Carnea de curcan este o sursă ideală de sănătate și se numără și printre cele mai sănătoase și săraci în grăsimi tipuri de carne. Iată care sunt principalele valori nutriționale pe 100 gr:
Chiar dacă grăsimile saturate au un rol important pentru producerea hormonilor responsabili cu asigurarea energiei, consumul în cantități mari va avea ca efect luarea în greutate. O porție de 100 gr conține mai puțin de 12% din cantitatea zilnică de grăsimi saturate recomandate. De aceea, carnea de curcan este ideală dacă vrei să ai un regim alimentar sănătos, cu puține grăsimi.
Dacă suferi de insomnii, consmul cărnii de curcan îți poate veni în ajutor. Asta pentru că aceasta conține triptofan, o substanță care ajută creierul să producă serotonină – hormonul fericirii.
Carnea de curcan este benefică și în protecția sistemului imunitar datorită mineralelor esențiale, precum seleniu. Acesta contribuie la buna funcționare a tiroidei și a sistemului imunitar. De asemenea, seleniu are un rol antioxidant ce ajută în lupta împotriva radicalilor liberi din organism.