Cât de des trebuie reaplicată crema de protecție solară la plajă. Greșeala uriașă pe care o fac toți românii

  • Publicat:
Cât de des trebuie reaplicată crema de protecție solară la plajă. Greșeala uriașă pe care o fac toți românii

Când soarele este puternic, protejarea pielii devine crucială pentru sănătatea noastră. Expertii ne sfătuiesc in acest sens să fim foarte atenți și să folosim protecție solară pentru a evita rănile ulterioare ale pielii.

Accesoriile precum pălăriile, ochelarii de soare și hainele lejere sunt esențiale, de asemenea, pentru a ne proteja în zilele caniculare.

De câte ori trebuie reaplicată crema de protecție solară cât timp stai la plajă

“Expoziția la soare între orele 11 și 16 trebuie evitată. Este important să ne petrecem majoritatea timpului în umbră și să ne protejăm pielea cu produse adecvate”, subliniază Mihaela Zaharia, medic specialist dermatovenerologie.

Îndeosebi atunci când mergem la plajă, este crucial să reaplicăm crema de protecție solară de fiecare dată când ieșim din apă sau la intervale de aproximativ două ore.

“Aplicarea regulată a cremei de protecție solară nu doar că previne îmbătrânirea prematură a pielii, dar și reduce riscul de cancer de piele. Este esențial să reaplicăm produsele după transpirație intensă, ștergere cu prosopul sau intrarea în apă la plajă”, explică Mihaela Zaharia.

Citește și: Totul despre protecţie solară, sănătatea pielii şi cancer cutanat cu medicul dermatolog Oana Spânu VIDEO By CSID

Mai mult, crema de protecție solară trebuie aplicată în prealabil, înainte de a ieși din casă. Este recomandat un timp de aproximativ 15-30 de minute înainte de expunerea la soare. Astfel, ingredientele din cremă pot să se absoarbă în piele și să își facă efectul protectiv în mod corespunzător.

Copiii NU TREBUIE expuşi direct la soare

Deşi soarele este considerat esenţial pentru sintetizarea vitaminei D, copiii nu trebuie, sub nicio formă, expuşi direct.

Citește și: Relația cu Vitamina D: ce înseamnă valori normale și de ce nu e bine să stăm la soare fără protecție solară

„Nu expunem niciodată copiii sub şase luni la soare, în lumina directă a soarelui. Vor sta sub umbrelă, vor fi protejaţi sub umbreluţe, cu haine adecvate, iar după această vârstă putem aplica şi crema cu factor de protecţie solară”, precizează medicul.

Protejarea pielii împotriva radiațiilor UV este esențială pentru sănătatea noastră pe termen lung, iar adoptarea unor măsuri de precauție simple poate face o diferență semnificativă în menținerea sănătății pielii.

Citește și: Greșeli ale utilizării cremei de protecție solară care îți pot deteriora pielea

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc