Cât de simplu e să fim fericiţi! Iată gestul care ne îmbunătăţeşte starea de spirit

Când oamenii se ridică de pe scaun, chiar şi pentru puţin timp, se simt mai bucuroşi decât atunci când stau nemişcaţi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cât de simplu e să fim fericiţi! Iată gestul care ne îmbunătăţeşte starea de spirit

Când oamenii se ridică de pe scaun, chiar şi pentru puţin timp, se simt mai bucuroşi decât atunci când stau nemişcaţi. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă după un studiu recent în care au fost folosite date referitoare la activităţile şi stările oamenilor adunate cu ajutorul telefoanelor mobile.

Există deja foarte multe dovezi care arată că sănătatea psihică şi starea de spirit sunt influenţate direct de activitatea fizică pe care o facem zilnic. Studiile epidemiologice au arătat, de exemplu, că oamenii care fac mişcare în mod regulat sunt mai puţin expuşi riscului de dezvoltare a depresiei sau anxietăţii, spre deosebire de persoanele sedentare, scrie Gândul.info.

Totuşi multe dintre studiile precedente s-au axat pe stările negative. Noul studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Cambridge, aduce în prim-plan o nouă perspectivă. Oamenii de ştiinţă au vrut ca de această dată să scoată la iveală modul în care mişcarea fizică influenţează starea noastră de spirit.

Ei s-au folosit de o aplicaţie pentru telefonul mobil care a fost descărcată de peste 10.000 de bărbaţi şi femei. Ea a fost promovată drept o aplicaţie care să îi ajute pe oameni să înţeleagă că stilul de viaţă are o influenţă asupra stării de spirit. Această aplicaţie a putut fi descărcată doar pe durata studiului.

Utilizatorii aplicaţiei au fost rugaţi ca, periodic, să ofere informaţii referitoare la starea lor de spirit şi a satisfacţiei legate de viaţă în general.

După câteva săptămâni, când participanţii la studiu s-au obişnuit cu aplicaţia, ei au fost puşi să răspundă şi la întrebări referitoare la ce au făcut în ultimele 15 minute – au stat, s-au ridicat, au mers, au alergat, au stat întinşi etc.?

Ei au fost, de asemenea, întrebaţi cum se simt în momentul respectiv, iar aplicaţia a fost capabilă să monitorizeze activitatea fizică zilnică a utilizatorilor prin intermediul smartphone-ului.

Combinând rezultatele monitorizării aplicaţiei şi cele din răspunsurile oferite de participanţi, cercetătorii au putut concluziona că mişcarea îi face pe oameni mai fericiţi şi că nu este nevoie decât de o plimbare lejeră, în parc, pentru a ne ridica moralul. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: