De sărbători, cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor, fie că este făcut în casă, fie că este cumpărat din comert. Însă, voi știați câte zile rezistă acesta în frigider? Dacă se depășește o anumită perioadă, atunci produsul ar putea să nu mai fie la fel de proaspăt și bun de consumat.
Pentru că gospodinele gătesc acest preparat în cantități destul de mari, există și o soluție pentru a păstra acest preparat mai mult timp ar fi ținerea la frigider. După fiecare degustare, trebuie să învelești cozonacii cu o cârpă curată sau câteva bucăți de hârtie și apoi să îi pui în frigider.
Cozonacul se învelește în hârtie sau într-un prosop curat și se pune la frigider pentru că temperatura scăzută va păstra și aromele proaspete pentru mai mult timp.
Chiar și așa, cozonacul nu trebuie ținut mai mult de o săptămână în frigider pentru că se va strica. Așa că nu cumpăra prea mulți cozonaci pentru Paște pentru a nu face risipă!
Același truc de la cozonac poate fi folosit și pentru pâine. O putem înveli și să o ținem la rece. Pâinea mai poate fi păstrată și la congelator, iar apoi o putem găti la cuptor și va fi ca cea proaspătă.
Și legumele de pe masa de Paște pot fi păstrate mai mult timp. De pildă, salata verde și ceapa sau ridichile pot fi menținute frumoase mult timp cu acest truc. Tot ce îți rămâne de făcut este să le învelești în niște prosoape de hârtie umezite și să le pui în cutia de la frigider. Se vor menține proaspete!
Citește și: Rețetă pentru cel mai bun cozonac de post cu nucă, cacao și stafide. Cum să-ți surprinzi invitații?