Caz DEOSEBIT de RAR. O femeie cu două utere a născut doi copii, în zile consecutive

  • Publicat:
Caz DEOSEBIT de RAR. O femeie cu două utere a născut doi copii, în zile consecutive

O femeie din Israel cu două utere a adus pe lume o pereche de gemeni, fiecare dintre copii dezvoltându-se separat, în câte un uter, potrivit unui anunț făcut de spitalul Ichilov din Tel Aviv, notează publicația haaretz.ro.

Tânăra mamă s-a născut cu două utere, o condiție medicală ce poartă denumirea de didelfie (uterus didelphys). „În cazul sau, unul dintre utere este divizat pe mijloc”, precizează un comunicat al spitalului.

În astfel de cazuri, este foarte rar că o mama să nască gemeni. Potrivit medicilor, probabilitatea unei astfel de sarcini este de una la un milion.

Gemenii, un băiat şi o fetiţă, s-au „întâlnit” pentru prima oară abia după naştere

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost monitorizată atent pe întreaga perioadă de sarcină și a născut prin cezariană la 35 de săptămâni.

Înainte de a rămâne gravidă, tânăra a povestit că se temea ca nu cumva fetusul să crească în uterul drept, care este mai mic în cazul său: „La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat. A avut nevoie de 10 minute să-mi spună că am câte un embrion în fiecare uter”, a relatat ea.

Didelfia, o afecțiune extrem de rară

Femeia fost diagnosticată, pentru prima dată cu uter didelphys, sau un uter dublu, la vârsta de 20 ani. Afecțiunea este o anomalie uterină rară observată la doar 0,3% dintre femei.

Uterul didelf, cunoscut și sub numele de uter dublu, este o condiție rară și afectează aproximativ 0,3% din populație. Este una dintre cele mai puțîn întâlnite anomalii uterine.

De regulă, femeia nu știe că are o anomalie uterină și poate află acest lucru chiar după ce a rămas gravidă, la un control pentru urmărirea sarcinii. De cele mai multe ori uterul didelf nu provoacă dificultăți în a rămâne însărcinată. Cu toate acestea, monitorizarea pe parcursul celor nouă luni va fi atent făcută de medicul obstetrician pentru a menține o sarcina sănătoasă și a preveni posibile complicații.

Citește și: Tânără cu uter didelf a născut de două ori într-o lună

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc