Caz extrem de RAR în lume: cum s-a descoperit o naştere post-mortem într-un cavou. Cum a fost posibil așa ceva

  • Publicat:
Caz extrem de RAR în lume: cum s-a descoperit o naştere post-mortem într-un cavou. Cum a fost posibil așa ceva

O descoperire macabră a avut loc în Imola, nordul Italiei. O echipă de cercetători arheologi au deschis un mormânt din Evul Mediu timpuriu și au găsit scheletele unei femei și ale unui făt. Fătul era poziționat între picioarele femeii.

Caz rar în lume: arheologii au descoperit o naştere post-mortem într-un mormânt

Acest fenomen, destul de rar, se întâmplă atunci când fătul este expulzat forțat din corpul mamei, în sicriu. De asemenea, arheologii au descoperit că femeia prezența urme de răni la nivelul craniului, aceasta fiind probabil cea care a provocat și decesul femeii, scrie Forbes.

Rana de la nivelul capului, dar și oasele găsite între picioarele femeii au declanșat o anchetă aprofundată, de care s-au ocupat cercetătorii de la Universitățile din Ferrara și Bologna. Studiul a fost publicat recent în revista World Neurosurgery.

Ce s-a întâmplat cu fătul

Se pare că fătul a fost eliminat la aproximativ 38 de săptămâni de gestație. Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au măsurat lungimea osului coapsei superioare.

Deneb Cesana, unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Geneva, a precizat că „în acest caz avem o expulziune parţială a unui făt de 38-40 de săptămâni, care a fost găsit în tractul genital”.

Evenimentul mai este cunoscut şi sub numele de extrudare fetală postmortem. Rezultă în urma presiunii gazelor din interiorul cadavrului în descompunere, informează Seeker. Practic, gazele din corpul mamei se acumulează după moartea ei și pentru a fi eliberate, vor scoate afară fătul.

Citește și: Povestea omului care s-a născut cu două fețe. Cazul medical care a șocat omenirea VIDEO

FOTO: ProfiMedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”